Κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση οι τηλεοπτικές άδειες

17:41 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Το ζήτημα γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και γύρω από τον ακριβή αριθμό αδειών που θα δοθούν τελικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, συνεχίζει να αποτελεί κόκκινο πανί για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία συνεχίζουν να στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Έπειτα και από την πρόσφατη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ζητώντας από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, διευκρινίσεις

γύρω από τον ακριβή αριθμό τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν τελικά και διατυπώνοντας ενστάσεις γύρω από το πλαίσιο της διαδικασίας του σχετικού διαγωνισμού, βασικά ερωτήματα, φαίνονται να μένουν αναπάντητα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε σχετική της ανακοίνωση, χαρακτηρίζει τον κ.Παππά «Υπουργό-Καναλάρχη», καταγγέλλοντας πως ο ίδιος λάμπει δια της απουσίας του, αφού δεν έχει απαντήσει στα βασικά ερωτήματα των καναλαρχών, που κρίνουν τη συνταγματικότητα και το πλαίσιο του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζουμε πως η σχετική τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή, σημειώνοντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζει αιχμηρά και τον πραγματικό αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν στην Ευρώπη, διαψεύδοντας τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία «η σιωπή του κ. Παππά για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αμηχανία και τη δυσκολία του να δικαιολογήσει τα ατελείωτα ψεύδη του. Παρά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ο “Υπουργός – Καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η ένοχη σιωπή του δεν περνάει απαρατήρητη από τους πολίτες».

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο δεν είναι το μόνο κόμμα που αντιδρά στις κυβερνητικές αποφάσεις, γύρω από τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, καθώς και το Ποτάμι, καταγγέλλει πως τα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει ο κ.Παππάς, γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο είναι ψευδή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού «είτε ο κ. Υπουργός βάσισε την πολιτική του σε λάθος στοιχεία, είτε εν γνώσει του χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τον Πρωθυπουργό και τη Βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους : «Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη», υποστήριξε ο ίδιος, ενώ ερωτώμενος γύρω από τη συνταγματικότητα της διαδικασίας, ο κ.Παππάς απαντά πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση οι τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα