Ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο Ντράγκι

17:25 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμος να δράσει αν χρειαστεί δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Δευτέρα.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε:

Στον απόηχο της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αναταραχής, θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις στις τράπεζες μας. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη σταθεροποίηση των τιμών, σας διαβεβαιώνω ότι δεν

θα διστάσουμε να δράσουμε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε πως η νομισματική πολιτική έχει απαιτήσεις. Και εστίασε στην ταυτόχρονη εφαρμογή των κατάλληλων δημοσιονομικών πολιτικών επισημαίνοντας: «Μέσω των δημόσιων επενδύσεων και της μείωσης της φορολογίας, θα ενισχύσουν την ανάκαμψη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Μάριο Ντράγκι έδωσε ιδιαίτερη βάση στην υλοποίηση αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα έχουν ως στόχο να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Ντράγκι δήλωσε: «Ορισμένες τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε υψηλού κινδύνου στοιχεία. Η πρόσφατη πτώση των μετοχών αντανακλά την ανάγκη αναπροσαρμογής του επιχειρησιακού μοντέλου των τραπεζών».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στον τραπεζικό κλάδο, τη χρονιά που διανύουμε, τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2012. Βέβαια, σημείωσε ότι υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα τα οποία σαφώς και έχουν προβλήματα.

Αναφερόμενος στην διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δήλωσε: «Η ΕΚΤ δεν συνιστά μέρος των εν εξελίξει συζητήσεων». Ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ενιαία αγορά και η νομισματική ένωση».

Μίλησε και για την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μ.Ντράγκι επισήμανε αναφερόμενος στην ΕΚΤ:

«Τον Δεκέμβριο του 2015 μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,30% και επέκτεινε κατά 6 μήνες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων».

photo:SOOC

The post Ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο Ντράγκι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα