Το Βερολίνο επιβεβαιώνει πως καμιά χώρα δε φλερτάρει με έξοδο από τη Σένγκεν

16:59 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Τα σενάρια που θέλουν τη μια χώρα μετά την άλλη να φλερτάρει με έξοδο από την Σένγκεν πάγωσε το Βερολίνο. Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, καμιά ευρωπαϊκή κοινή λύση δεν είναι δυνατόν να προβλέπει να διώξει κάποια χώρα από τη Συνθήκη.

Σε δηλώσεις του, λοιπόν, τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου ξεκαθάρισε, θέλοντας να δώσει απάντηση σ΄όσα ακούγεται το τελευταίο διάστημα περί κλεισίματος

των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ, πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα.

Σημείωση!

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε δηλώσεις του τόνισε πως εάν η Ελλάδα αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της, τότε θα δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια.

Μάλιστα ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε πως πρωταρχικός στόχος για τη Γερμανία είναι φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ εστίασε στις δηλώσεις τις οποίες έκανε ο Ρώσος Πρωθυπουργός στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια το Σάββατο και τόνισε:

Όσοι μιλούν για Ψυχρό Πόλεμο ή τον κίνδυνο ενός Ψυχρού Πολέμου δεν εκφράζουν απόψεις τις γερμανικής κυβέρνησης

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως τη στήριξη του στη χώρα μας εξέφρασε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος σε άρθρο το οποίο φέρει την υπογραφή του, λέει όχι στην έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν και τάσσεται υπέρ της μείωσης του χρέους.

The post Το Βερολίνο επιβεβαιώνει πως καμιά χώρα δε φλερτάρει με έξοδο από τη Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα