«Θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις»: Τα λόγια της Δώρας λίγες μέρες πριν την δολοφονία της σοκάρουν. Η εξοργιστική τοποθέτηση του θείου του δράστη και το σκοτεινό προφίλ του

18:33 24/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι εξελίξεις για τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Ρόδο είναι ραγδαίες και διαρκώς προκύπτουν νέες πληροφορίες. Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων για την βασανιστική ζωή που περνούσε η 31χρονη Δώρα η οποία, έπεσε νεκρή από τη σφαίρα του πρώην συντρόφου της και κατόπιν αυτόχειρα στη Ρόδο. Πρόκειται για την 11η γυναικοκτονία στη χώρα μας μέσα στο 2021.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας φαίνεται να περίμενε την πρώην σύντροφό του κοντά στο σπίτι της μέσα σε νοικιασμένο όχημα το οποίο οδηγούσε ο συνεργός του. Μόλις εντόπισε την κοπέλα την εκτέλεσε με δυο πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα. Το θύμα έχασε την ζωή του ακαριαία. Η νεαρή γυναίκα ήταν 31 ετών και εργαζόταν ως δασκάλα σε τμήμα ειδικής αγωγής και φαίνεται να είχε ζητήσει από τον άντρα να διακόψουν την σχέση τους πριν από ένα μήνα.

Ο δολοφόνος με τον συνεργό του είχαν παρκάρει λίγα μέτρα από το σπίτι της 31χρονης και αφού την πυροβόλησε επέστρεψε στο σπίτι του όπου έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Πληροφορίες θέλουν τον 40χρονο να έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο έγραφε «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη».

Η δολοφονία έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών στην περιοχή Ροδίνι στη Ρόδο και κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να συγκρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος της διαφυγής. Στον τόπο του εγκλήματος έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας Ρόδου οι οποίοι βρήκαν δύο κάλυκες από το κυνηγετικό όπλο και έπειτα ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για μια από τις δεκάδες γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας και συνεχίζουν να σοκάρουν το πανελλήνιο.

Η Δώρα ήθελε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 40χρονου. Όμως δεν πρόλαβε.

Η φρικιαστική επικαιρότητα γίνεται η αφορμή για να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας: Σεξουαλικές κακοποιήσεις, γυναικοκτονίες, υπόθεση βιτριόλι και εμπρησμοί στο επίκεντρο

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των συγγενών και φίλων της Δώρας:

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των γονέων και της αδερφής της Δώρας, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο MEGA, ο δράστης ζήλευε σε υπερβολικό βαθμό την 31χρονη εκπαιδευτικό και δεν την άφηνε να δει μόνη της ούτε τηλεόραση!

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η μητέρα της.

Μάλιστα, περιέγραψε τις σκηνές ζηλοτυπίας που της έκανε ο 40χρονος. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει», και αποκάλυψε ότι της έλεγε: «Δε θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω’’».

«Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με τη μητέρα της.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η μητέρα της Δώρας για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

«Μου έλεγε “θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις”»

Η ξαδέρφη της Δώρας μίλησε στο Πρωινό την Πέμπτη, 24/9, και συγκλόνισε με όσα εξομολογήθηκε.

«Ήμασταν σαν αδέρφια, όχι σαν ξαδέρφια. Τον γνώρισα δυστυχώς μία φορά. Φαινόταν πολύ υπερπροστατευτικός, αλλά σκεφτόμουν ότι ίσως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκεφτόταν. Ούτε δύο μήνες δεν έμειναν στο ίδιο σπίτι. Όταν έμειναν μαζί, αυτός άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ περίεργες. Τότε πήγα εγώ και τη βρήκα στο σπίτι να μου το δείξει, γιατί είχε χαρεί» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο της κουβέντας τόνισε: «Μετά από λίγο καιρό όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο ότι δεν της τα έλεγε καλά και ότι την πίεζε πολύ. Δεν μου είχε μιλήσει για κάποια βίαιη συμπεριφορά. Δε θα ανεχόταν κάτι τέτοιο. Ήταν αντράκι».

Η ξαδέρφη της αποκάλυψε μάλιστα πως, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι δυο τους είχαν ένα άσχημο σκηνικό που έκανε τη Δώρα να αποφασίσει να χωρίσει.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της, η ξαδέρφη της Δώρας αποκάλυψε: «Τις τελευταίες 4-5 μέρες η Δώρα είπε πως σταμάτησε να την ενοχλεί. Προχθές το βράδυ, μια μέρα πριν γίνει αυτό έβγαινα από το σπίτι με τη μητέρα της και μου λέει “αυτός μπήκε στο αμάξι και την παρακολουθεί”. Και της λέω “πρόσεχε μη μας σκοτώσει το παιδί”. Και η Δώρα η ίδια μου είχε πει, πριν λίγες μέρες “Μαρία θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις”. Και κάναμε πλάκα. Η Δώρα ήταν πολύ δυνατή».

«Την κλείδωσε έξω από το σπίτι επειδή άργησε να γυρίσει»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και μια πολύ καλή φίλη της Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο. Όπως είπε «είναι πολύ σοκαριστικό αυτό που έγινε γιατί προχθές μιλούσαμε μαζί της«.

Σύμφωνα με την ίδια, «πάνω στην κουβέντα που κάναμε μου έλεγε και για τη σχέση αυτή που είχε και ήταν λες και ήταν προφητικό γιατί όσες φορές μιλούσαμε συνήθως δεν μιλούσε για τα προσωπικά της και προχθές ανοίχτηκε.

Μου είπε “ευτυχώς κατάφερα και ξέφυγα από αυτόν τον άνθρωπο”. Την είχε αποκόψει από τις φίλες της, δεν την άφηνε να μιλάει μαζί τους και μια φορά όταν άργησε να γυρίσει την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι, δεν την άφηνε να βγαίνει στο μπαλκόνι να καπνίζει έπειτα από κάποια ώρα.

Είχε καταλάβει επίσης ότι της χάκαραν τον υπολογιστή και είχε απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και βρήκαν ότι το στίγμα ήταν από το σπίτι»

«Χάκαρε τα social media της Δώρας»

Η φίλη της είπε ακόμη ότι «της είχε σβήσει φωτογραφίες από το laptop της, έμπαινε στα social media και της έσβηνε μηνύματα ή απαντούσε ο ίδιος αντί για εκείνη. Σχεδόν κλαμένη μου τα έλεγε η κοπέλα. Μου έλεγε “επιτέλους Μαριέττα μου γλίτωσα”. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ένιωθε ελεύθερα. Δεν το πιστεύαμε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο».

Η μητέρα το μόνο που ζητά είναι πίσω το παιδί της

«Μας έκοψε το νήμα της ζωής. Τα όνειρά της, τα όνειρά μας. Το παιδί μου ήταν φιλόλογος, περίμενε έναν διορισμό και για να διοριστεί έκανε μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής εξ αποστάσεως Κύπρου. Πέρασε με άριστα το πρώτο εξάμηνο και στις 27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινούσε το δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα» και συνέχισε:

«Ήταν ένας δεσμός κάποιων μηνών και έβγαιναν για λίγες ώρες μόνο ή τα σαββατοκύριακα. Μετά αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Ήθελε και αυτή να μείνει λίγο στον χώρο της. Νοίκιασαν σπίτι, έμειναν μαζί και τώρα, μόλις έκλεισε η πόρτα, άρχισαν αυτά τα περίεργα, τα παλαβά. Οπότε το παιδί λέει δεν βλέπω να γίνεται κάτι θα επιστρέψω σπίτι μου».

Για το τι τον έκανε να φτάσει σε αυτό το σημείο, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι δεν άντεξε να μείνει μακριά. Είπε τέλος η κόρη μου και είναι τέλος. Αυτός πρέπει να ήταν ερωτευμένος μαζί της και λέει “Δεν έχεις εμένα, δεν θα σε έχει κανένας”. Μια μέρα, την προηγούμενη είδε ότι την παρακολούθησε και το μεσημέρι την έφαγε».

Όσον αφορά στους γονείς του δολοφόνου: «Οι γονείς του έχουν μια ευθύνη πιστεύω εγώ. Εφόσον ήξεραν το παιδί τους τι είχε, έπρεπε να πούνε άσε τη Δώρα να φύγει. Για έναν κομπλεξικό χάθηκε. Αυτός ο άνθρωπος το είχε μέσα στο μυαλό του πώς θα το κάνει, και αυτό φάνηκε από τις προηγούμενες σχέσεις που είχε».

«Θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου ζει, αυτό ελπίζω και θέλω να έχω σημάδια μέσα στο σπίτι. Το παιδί μου θέλω, δεν θέλω τίποτα άλλο».

Η κ. Κλεοπάτρα, η νονά της Δώρας, μίλησε επίσης στη «Super Κατερίνα».

«Ήταν μια τοξική σχέση. Ούτε έρωτας, ούτε αγάπη, ούτε τίποτα. Τον ήξερε 8 μήνες συνολικά αλλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα μας είπε ότι δεν περνούσε καλά και αποφάσισε να φύγει. Την παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν περιμέναμε να φτάσει σε αυτό το σημείο, αλίμονο».

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Σοκ προκαλούν και οι δηλώσεις των συγγενών του γυναικοκτόνου:

Ο πατέρας του 40χρονου γυναικοκτόνου έδωσε την δική του ερμηνεία για το έγκλημα στη Ρόδο, σημειώνοντας ότι λυπάται την οικογένεια της κοπέλας, τον εαυτό του και τη γυναίκα του.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας ανέφερε τα εξής: «Το γνωρίζω πολύ καλά ότι έγινε ο φόνος και από τη στιγμή που το παιδί μου αυτοκτόνησε, έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στην οικογένειά μου; Όλα αυτά που λένε είναι αερολογίες. Έχω τον πόνο μου αυτή τη στιγμή, έχασα τον γιο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω και να πω το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή. Αυτό (που έκανε) το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη. Είμαι πατέρας και πονάω. Το κακό έγινε πια, τελείωσε. Δικαιοσύνη δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Φύγανε και οι δύο. Λυπάμαι τους γονείς, λυπάμαι τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου. Αυτή τη στιγμή περνάω το δράμα μου, θέλω να κηδέψω το παιδί μου και όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα μιλήσω. Συμμερίζομαι αυτούς τους γονείς, τους λυπάμαι και ζητάω συγγνώμη».

«Το παιδί μου είναι καλό παιδί. Είναι ψυχούλα σας λέω, δεν το λέω επειδή είμαι μάνα του, να σας δώσω και άλλους να μιλήσετε. Δεν μπορώ να πω πράγματα για τη κοπέλα, γιατί είναι νεκρή, δεν μπορώ να πω για την κοπέλα. Παιδεύτηκε το παιδί μου πολύ, πόνεσε και δεν άντεξε, πόνεσε….πόνεσε…Δεν μπορώ να πω για τη κοπέλα, δεν θα πω τίποτα για εκείνη. Όχι, δε θα πω. Έφτασε στα όριά του, την αγαπούσε πολύ. Την αγαπούσε πολύ κι εκείνη έφυγε. Μόνο αυτό θα πω τίποτε άλλο. Το παιδί μου είναι καλό. Χρυσό παιδί ήταν το παιδί μου» είπε η μητέρα του 40χρονου στο STAR.

Από την πλευρά του ο θείος του δράστη επιχείρησε να τον «ξεπλύνει» μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ο ανιψιός μου ήταν παθιασμένος με την σχέση του, όπως πρέπει να είναι ο καθένας με την σχέση του όταν είναι ερωτευμένος. Και η καθεμία από εσάς πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας προσφέρει, περισσότερο και από το περισσότερο. Και όχι όταν σας φτιάξουμε και τα σπίτια και τις δομές που θέλετε, και μετά να λέτε «α, τώρα θέλω και την ελευθερία μου» και τέτοια. Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε» είπε και συμπλήρωσε: «Για να φτάσει να πάρει όπλο, για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, που είναι πολύ δύσκολο να το κάνει άνθρωπος, πρέπει να την λάτρευε. Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζεται όλους τους φονιάδες, όπως τους παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό, σαν τέρατα», είπε.

Η τοποθέτησή του ωστόσο έγινε ακόμη πιο εξοργιστική ρίχνοντας τις ευθύνες στα θύματα! «Παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες σαν θύματα. Δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα. Υπάρχετε κι εσείς που είστε με αγγελική μορφή, κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Για το μέσα βάλτε… μια άλλη λέξη» είπε.

Ο θείος του γυναικοκτόνου, μετά από αυτή την τραγωδία συνεχίζει να κάνει τέτοιου είδους, απαράδεκτες, δηλώσεις! Αν αναρωτιέσαι γιατί εν έτει 2021 δολοφονούνται ακόμα γυναίκες από τα χέρια τον συντρόφων τους, η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο:

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Το σκοτεινό προφίλ του δράστη:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δράστη και αυτόχειρα, επρόκειτο για έναν επιθετικό, χειριστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο άνδρα.

Τον Ιούλιο του 2013, ο δράστης με την απειλή καραμπίνας είχε απαγάγει την πρώην σύζυγό του, μέσα από το σπίτι της. Τότε, σημαδεύοντάς την με ένα όπλο την ανάγκασε να περάσει ένα βράδυ μαζί του σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει εναντίον του, με αίτημα να του απαγορευτεί να την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα.

Ένα ακόμη θύμα του δολοφόνου της Δώρας, ήταν μία 40χρονη γυναίκα, η οποία υποψιαζόταν πως την παρακολουθούσε επί μήνες μέσω καμερών.

Η 32χρονη Δώρα, ήρθε, επίσης αντιμέτωπη με αυτή την συμπεριφορά του δράστη και παρά το γεγονός ότι τον απομάκρυνε από τη ζωή της, δεν πρόλαβε να γλιτώσει από τα χέρια και τη μανία του.

Η πρώην σύντροφος του δολοφόνου της Δώρας μιλά για πρώτη φορά, έπειτα από τη γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

«Να μην φοβούνται να μιλήσουν, να φεύγουν αμέσως, όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες. Και το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον να μην κάνει τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν”, αναφέρει η πρώην σύντροφος του δράστη, που μιλά για πρώτη φορά έπειτα από τη δολοφονία της Δώρας.

Σε δηλώσεις της στους τηλεοπτικούς σταθμούς, η γυναίκα είπε πως όταν έμαθε για το έγκλημα, «σταμάτησα στη μέση του δρόμου και είπα, αυτός είναι, ήμουν σίγουρη».

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της», αναφέρει η πρώην σύντροφος του δράστη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις»: Τα λόγια της Δώρας λίγες μέρες πριν την δολοφονία της σοκάρουν. Η εξοργιστική τοποθέτηση του θείου του δράστη και το σκοτεινό προφίλ του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ειδήσεις, λογια, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ποινικός κώδικας, το φως, mega, ΑΝΤ1, media, laptop, κυπρος, super, alpha, δραμα, star, ανιψιός, φως, ipop, google, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αγγελικη, γραφειο υπολογιστη, μιλα, ipop, βιντεο, γυναικα, δωρα, κυπρου, μητερα, ονειρα, περιεργα, σφαιρα, τηλεοραση, τηλεφωνο, φωτογραφιες, φως, ωρα, alpha, mega, star, αγαπη, αρθρο, ανιψιός, ανθρωπος, ασφαλιστικα μετρα, αφορμη, βγαινει, εβδομαδες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γονεις, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, εγινε, ειπε, ελευθερια, εμειναν, επρεπε, ετων, ευθυνη, εφυγε, ζωη, ζητα, ζωης, ιδια, ιδιο, υπνο, υποθεση, θυτης, κυνηγι, κλεοπατρα, μακρια, ματια, μηνυματα, μηνες, μορφη, μπορεις, μυαλο, νημα, νονα, ξαδερφια, ξενοδοχειο, ξημερωματα, οικογενεια, ορια, οχημα, παιδι, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, πηγαινε, πλακα, ποινικός κώδικας, πορτα, πρωινο, συζυγο, σημαδια, σκηνες, σπιτι, σπιτια, στιγμα, τμημα, το φως, φορα, χαθηκε, ωρες, χωρα, κοπελα, κρεβατι, laptop, media, μεινει, μια φορα, μπροστα, πληροφοριες, θειος, ροδο, τρελος, θελω να, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop