Pit Bulls: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο αμφιλεγόμενη ράτσα σκύλων

16:28 24/9/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν δύον κατηγορίες ανθρώπων! Αυτοί που αγαπούν κι αυτοί που μισούν τα pit bulls. Ελπίζω να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία γιατί πρώτον τα pit bulls είναι πανέμορφα και δεύτερον σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό μάθημα για όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για τους τριχωτούς αυτούς φίλους!

Το pit bull είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τύπο σκύλου που προέρχεται από μπουλντόγκ και τεριέ, ενώ σε άλλες χώρες

όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ο όρος χρησιμοποιείται ως συντομογραφία της φυλής American Pit Bull Terrier. Εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, το pit bull θεωρείται συνήθως μια ετερογενής ομάδα που περιλαμβάνει τις φυλές American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, American Bully, Staffordshire Bull Terrier και περιστασιακά το American Bulldog, μαζί με κάθε διασταυρούμενο σκυλί που έχει ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά με αυτά φυλές. Τα σκυλιά Pitbull είναι μεσαίου μεγέθους και η εμφάνισή τους χαρακτηρίζεται από υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 8 έως 15 χρόνια.

Το ήξερες ότι υπάρχει περίοδος εφηβείας και στα σκυλιά;

Τα σκυλιά τύπου pit bull έχουν αμφιλεγόμενη φήμη ως κατοικίδια ζώα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και διεθνώς, λόγω της ιστορίας τους σε μάχες σκύλων και του αριθμού των επιθέσεων υψηλού προφίλ που έχουν καταγραφεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ και δεκαετίες. Η φήμη τους ως κακή και επιθετική δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος!

Unsplash / Katie BernotskyΜύθοι και αλήθειες που περιτριγυρίζουν τα pit bulls:

Σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν απαγορεύσει εντελώς τα pit bulls μαζί με άλλες ράτσες σκύλων, όπως τα Rottweilers, German Shepherds και Dobermans επειδή θεωρούνται επικίνδυνα.

Τα Pit Bulls απαγορεύονται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο: τη Νέα Ζηλανδία, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και το αμερικανικό έδαφος του Πουέρτο Ρίκο.

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Κανένας σκύλος, όμως, δε γεννήθηκε κακός, επικίνδυνος και επιθετικός. Όλα τα σκυλιά έχουν τον χαρακτήρα τους, ο οποίος βέβαια διαμορφώνεται και επηρεάζεται από τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται. Όπως ακριβώς κι ένας άνθρωπος. Σήμερα θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να λύσουμε τους μύθους που έχουν στιγματίσει τα pit bulls

Είναι τα Pit bulls επικίνδυνα;

Η American Temperament Test Society, η οποία παρέχει ένα εθνικό πρόγραμμα μελέτης της ιδιοσυγκρασίας των σκύλων, διαπίστωσε ότι τα σκυλιά που μοιάζουν με pit bulls πέρασαν το τεστ ευγενικής προσωπικότητας με μεγαλύτερο βαθμό από πολλές άλλες φυλές σκύλων, όπως τα golden retrievers. Οπότε ο συγκεκριμένος μύθος καταρρίπτεται!

Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο επικίνδυνες από άλλες;

Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν το 85 τοις εκατό των θανάτων από δάγκωμα σκύλου προήλθαν από σκύλους χωρίς έλεγχο. Τα σκυλιά που οδηγούνται σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά, συνήθως, είναι τετράποδα με έλλειψη κοινωνικοποίησης και επηρεάζονται από την κακοποιητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη τους.

Τα pit bulls δεν είναι οικογενειακά σκυλιά

Σύμφωνα με το Vetstreet.com, το αμερικανικό pit bull terrier είναι μία από τις τρεις κορυφαίες αγαπημένες ράτσες σκύλων σε 28 πολιτείες της Αμερικής. Έτσι, η ιδέα ότι προορίζονται για συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων είναι ψευδής. Υπάρχουν χιλιάδες από αυτά τα σκυλιά στη χώρα μας και αποτελούν οικογενειακά κατοικίδια ζώα και σκυλιά βοηθούς. Οποιοδήποτε είδος σκύλου μπορεί να είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο.

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά σύμφωνα με την επιστήμη!

Τα pit bulls είναι αρκετά δυναμικά και αθλητικά σκυλιά και αυτό φαίνεται ακόμα και από το σώμα τους, το οποίο είναι κοντόχοντρο και γεμάτο μυς. Στα σωστά χέρια και ανάμεσα σε μια οικογένεια που το αγαπά και το φροντίζει, μπορεί να γίνει το πιο γλυκό, φιλικό και παιχνιδιάρικο κατοικίδιο.

Τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ήσυχα και γαυγίζουν για να ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη τους πως κάτι τρέχει και η κακή κοινωνικοποίηση είναι η νούμερο ένα αιτία της προβληματικής συμπεριφοράς, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα σκυλιά. Τα pit bulls προτιμούν να συναναστρέφονται με ανθρώπους παρά με άλλα ζώα.

Pexels Πώς πρέπει να φροντίζεις ένα pit bull;

Τα pit bulls όπως ανέφερα και προηγουμένως είναι αρκετά αθλητικά σκυλιά, οπότε χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα εκπαίδευση και άθληση. Αγαπούν το περπάτημα και το τρέξιμο, οπότε αν θες να πας σε καμία πεζοπορία, είναι η κατάλληλη συντροφιά! Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις και πολλά παιχνίδια ώστε να παίξουν και να τα κυνηγήσουν και χρειάζονται περίπου δύο βόλτες την ημέρα.

Αυτά πρέπει να ξέρεις πριν πας τον σκύλο σου στο πάρκο για σκυλιά

Όσον αφορά την περιποίησή τους, το τρίχωμά τους δεν μαδάει πολύ, αλλά η φροντίδα τους είναι απαραίτητη. Εάν τα βουρτσίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα διατηρήσουν τη φυσική τους λάμψη και ομορφιά.

Σχετικά με την τροφή τους, επειδή είναι πολύ ενεργητικά και αθλητικά ζώα χρειάζεται να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει πολλή πρωτεΐνη, με σκοπό να τους παρέχει την απαραίτητη ενέργεια. Ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό κι ένα βραδινό γεύμα είναι ό,τι πρέπει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Pit Bulls: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο αμφιλεγόμενη ράτσα σκύλων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα