Τέλος στο αγαπημένο σου παιχνίδι στο κινητό

12:35 26/1/2020 - Πηγή: iPop

Τίτλοι τέλους για το Tetris, το οποίο θα κατέβει απ’ όλα τα Android και iOS κινητά τον Απρίλιο. Πότε θα σημάνει το τέλος του αγαπημένου παιχνιδιού;

Η EA Sports ανακοίνωσε επίσημα ότι στις 21 Απριλίου 2020 το παιχνίδι θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο σε όλα τα κινητά.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εταιρεία,

«ήρθε η ώρα να πούμε αντίο». Αυτό σημαίνει ότι μετά την 21η Απριλίου τα Tetris 2011, T Τetris Premium και Τetris Blitz δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για κανέναν, ούτε για καινούργιους αλλά ούτε και για παλιούς παίκτες.

Κι αν δεν έχουμε Tetris, τι θα έχουμε;

Μια νέα εταιρεία, η N3twork, έχει ανακοινώσει πως θα κυκλοφορήσει το Τetris Royale, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πόσο καλό θα είναι και εάν θα έχει την ίδια αισθητική με το κλασικό παιχνίδι της EA Sports.

To παιχνίδι αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Πάζιτνοβ. Πρωτοκυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1984 όταν ο Πάζιτνοβ εργαζόταν στην Dorodnitsyn Computing Centre της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα.

Πώς προέκυψε το όνομα;

Η ονομασία του παιχνιδιού προήλθε από το ελληνικό πρόθεμα «τέτρα-», που σημαίνει τέσσερα, αλλά και από το τένις που ήταν το αγαπημένο άθλημα του Πάζιτνοβ.

Έγινε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που της ΕΣΣΔ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, όπου διανεμήθηκε από την Spectrum HoloByte για το Commodore 64 και το IBM PC. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί κλασικά σχήματα παζλ, τα οποία χρησιμοποιούνται από το 1907, τα οποία τα ονόμασε Polyominoes ο γνωστός μαθηματικός Σόλομον Γ. Γκόλομπ.Σκοπός του παιχνιδιού είναι το ορθό και συμμετρικό κτίσιμο αυτών των σχημάτων. Σε περίπτωση σωστών τοποθετήσεων εξαφανίζεται όγκος αυτών και δημιουργείται περαιτέρω χώρος για κτίσιμο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το τοίχος ξεπερνά τα όρια και έρχεται το game over.

Ήδη από τις πρώτες εκδόσεις του παιχνιδιού, τόσο η arcade και οι οικιακές εκδόσεις είχαν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, ωστόσο η έκδοση που το έκανε ένα από τα δημοφιλέστερα και κλασικότερα παιχνίδια όλων των εποχών ήταν αυτή του Game Boy, η οποία έγινε το 1989. Στο εκατοστό τεύχος του, το Electronic Gaming Monthly τοποθέτησε το Tetris πρώτο στη λίστα με τα Σπουδαιότερα Παιχνίδια όλων των εποχών. Το 2007, ενώ αντίστοιχη λίστα του IGN, το παιχνίδι κατέληξε στην δεύτερη θέση. Το 2010, ανακοινώθηκε ότι όλο το franchise Tetris, είχε πουλήσει 170 εκατομμύρια αντίτυπα, τα 70 υλικά και τα 100 download σε κινητές συσκευές, πράγμα που το έκανε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις μέσω download όλων των εποχών.

Δες ακόμα:

Κάθε βράδυ αυτό κτίριο μετατρέπεται σ’ ένα γιγαντιαίο Tetris και στέλνει μηνύματα (Video)

Photo: Pexels

Το άρθρο Τέλος στο αγαπημένο σου παιχνίδι στο κινητό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα