Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης- Ποια καταργούνται και από πότε;

11:01 2/7/2021 - Πηγή: iPop

Το περιμέναμε εδώ και καιρό και πλέον τα πλαστικά μιας χρήσης καταργούνται και πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου, με στόχο την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Τα πλαστικά προϊόντα βρίσκονται χρόνια στις ζωές μας και η χρήση τους είναι μεγάλη και ιδιαίτερα αυξανόμενη. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο και είχε ανακοινωθεί πριν ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2021 σταματά η χρήση δέκα συγκεκριμένων πλαστικών μιας χρήσης, ώστε να προστατευτεί ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, περιορίζοντας αυτή τη σπατάλη.

Οριστικό τέλος μπαίνει στα πλαστικά μιας χρήσης από το Σάββατο

3 Ιουλίου, ενώ δρομολογείται ο περιορισμός των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2024, ώστε να περιοριστεί και να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική ρύπανση. Στόχος της απαγόρευσης σε αυτά τα πλαστικά προϊόντα είναι η μείωση της κατανάλωσης σε πλαστικά ποτήρια και πλαστικούς περιέκτες τροφίμων κατά 30% μέχρι το 2024 και κατά 60% μέχρι το 2026.

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για τα πλαστικά μιας χρήσης θα σε ταρακουνήσει

Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται ο επανασχεδιασμός των προϊόντων με οικολογικό πρόσημο και τίθεται υποχρεωτικός στόχος χωριστής συλλογής των πλαστικών μπουκαλιών κατά 77% το 2025 και κατά 90% το 2029.

Ποια πλαστικά μιας χρήσης καταργούνται από 3 Ιουλίου;

μαχαιροπίρουνα,πιάτα,καλαμάκια,περιέκτες από φελιζόλκυπελάκια ποτών από φελιζόλ,περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ,αναδευτήρες ποτών,μπατονέτες,στηρίγματα για μπαλόνια,πάσης φύσεως προϊόντα που διασπώνται σε μικροπλαστικά (οξοδιασπώμενα πλαστικά)

«Αναλογιζόμενοι ότι το 50% των απορριμμάτων στη θάλασσα είναι Πλαστικά Μιας Χρήσης και ότι η χώρα μας φημίζεται για το περιβάλλον της και τις καθαρές θάλασσες και ακτές της, προχωρούμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση – η οποία όχι μόνο ενσωματώνει τη σχετική κοινοτική Οδηγία για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, αλλά και εισάγει εθνικά μέτρα, με κίνητρα για την Επαναχρησιμοποίηση των καθημερινών μας προϊόντων και την Ανακύκλωση αυτών» είχε επισημάνει πέρυσι ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. 

“Museo Aereo Solar”: Ένα αερόστατο από πλαστικά απορρίμματα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης- Ποια καταργούνται και από πότε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα