Τελικά υπάρχει τύχη ή είμαστε πιο δυνατοί από όσο θέλουμε να πιστεύουμε;

19:55 13/12/2021 - Πηγή: iPop

Από την εποχή του Φρόιντ, που ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το υποσυνείδητο, είναι κάτι που έχει γραφεί και αναλυθεί αρκετά αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο κατανοητό σε όλους μας. Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου είναι σαν μια πόρτα που δεν ξέρω πώς υπάρχει και γιατί αλλά σίγουρα είναι μέσα μου και κάποιες φορές εκείνο «κινεί τα βήματα μου» βάσει των πεποιθήσεων και των σκέψεων οι οποίες καθορίζουν τη συμπεριφορά μου. Διαβάζοντας πρόσφατα ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, στάθηκα σε ένα απόσπασμα που είχε να κάνει με τις δηλώσεις στο υποσυνείδητο και πώς χάρη σε αυτές πέτυχαν οι περισσότεροι πετυχημένοι

άνθρωποι που ξέρουμε σήμερα.

Πρώτα ήρθε η επιθυμία

Τι είναι αυτό που επιθυμώ; Τι είναι αυτό που λαχταρά η καρδιά μου; Ποια είναι η πρώτη μου σκέψη το πρωί και η τελευταία πριν κλείσω τα μάτια μου; Σε όλους τους τομείς, από τις σχέσεις μέχρι τη δουλειά και τα χρήματα. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του σε αυτή τη ζωή. Προσελκύουμε αυτό που επιθυμούμε ή αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει στη ζωή σου κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει είναι γιατί πίστευες ότι αυτό σου άξιζε.

Οι μόνοι περιορισμοί μας είναι αυτοί που έχουμε δημιουργήσει στο μυαλό μας

Napoleon Hill

Σκεφτόμουν πόσο ωραίο θα ήταν μια μέρα να ξυπνήσουμε και να είμαστε απελευθερωμένοι από αυτές τις πεποιθήσεις που μας κρατάνε πίσω. Όλες αυτές οι σκέψεις και τα σενάρια που ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα αλλά στο μυαλό μας πάντα έχουν μια θέση και μας «βάζουν τις αλυσίδες».

Ποια είναι η μοναδική λέξη που σου χρειάζεται αν θες να πετύχεις

Και μετά ήρθε η πίστη

Η λέξη πίστη έχει τόσο θετικό αντίκτυπο στο μυαλό των ανθρώπων. Πιστεύω ότι αυτό που επιθυμώ μπορώ να το αποκτήσω, δεν έχω καμία αμφιβολία επί τούτου. Πιστεύω ότι οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο μου είναι για το καλό μου, για την εξέλιξή μου και για να βελτιωθώ, γιατί έχω ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσω!

Αν δεν πιστεύεις ότι αξίζεις αυτό που επιθυμείς πώς θα παλέψεις γι’αυτό; Πώς θα βάλεις τα δυνατά σου; Όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και διαβάζουμε τα success stories και θαμπωνόμαστε είναι επειδή υπήρχε εκεί έξω ένας άνθρωπος που επιθυμούσε κάτι πάρα πολύ και πίστευε ότι μπορεί να το κάνει ή να το αποκτήσει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι σαν εμάς, απλά έχουν σε ανεξάντλητες ποσότητες αποθέματα επιμονής. Επιμένουν και δεν τα παρατάνε αν δεν φτάσουν. Γιατί πιστεύουν ότι μπορούν και τους αξίζει να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν.

Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες και συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης τα βασικά συστατικά που χρειάζεσαι είναι η επιθυμία και η πίστη ότι μπορείς να πετύχεις. Μη σε νοιάζει το πώς. Μην ψάχνεις τον τρόπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σωπάσεις αυτές τις φωνές της αμφιβολίας και του φόβου που μπορεί τώρα να αντηχούν από μέσα σου. Αντικατάστησέ τες με δηλώσεις στο υποσυνείδητο, με δηλώσεις που λένε το αποτέλεσμα που θες χωρίς να είσαι καν εκεί. Δήλωσε ότι είσαι ήδη αυτός ο άνθρωπος σε χρόνο ενεστώτα.

Να νιώθεις την ευτυχία και την λαχτάρα σαν να είσαι ήδη εκεί. Πώς θα ήσουν δηλαδή αν τελικά ο μεγαλύτερος πόθος σου πραγματοποιόταν; Κάνε αυτήν την άσκηση. Κάθε φορά που πας να κάνεις κάτι μην πιστέψεις τη φωνή της αμφιβολίας και του φόβου που ηχεί στα αυτιά σου, αντίθετα, νιώσε ευτυχία και χαρά λες και είσαι ήδη εκεί. Κάνε αυτό το τεστ με συνέπεια και δες την αλλαγή να έρχεται προς τα εσένα.

Τα 5 τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις και εσύ

Ο σπόρος της αμφιβολίας

Τον ξέρω αυτόν τον σπόρο, φυτρώνει κάθε φορά που ένας αισιόδοξος άνθρωπος μοιραστεί μια σκέψη του με κάποιον άλλον, που έχει μέσα του την αμφιβολία. Μην μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με τους ανθρώπους που δεν ξέρουν ποιος είσαι και ποιες είναι οι δυνατότητές σου. Εγγυημένα θα φυτέψουν μέσα σου αυτόν το απαίσιο σπόρο και θα σε πετάξουν πάλι στο πρώτο σκαλί, ενώ έχεις κάνει ήδη τόσο δρόμο. Μάλιστα, αξίζει να τον διαψεύσεις αυτόν το άνθρωπο και όχι να τον ικανοποιήσεις μένοντας άπραγος. Αυτή είναι η προσωπική του δικαίωση, που δεν το κάνει καθόλου από κακή πρόθεση, αλλά γιατί είναι έτσι φτιαγμένος. Ας είναι, δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση της ζωής μας.

Εάν έχετε ισχυρή πίστη στον εαυτό σας, σε ό, τι κάνετε και ό,τι θέλετε να κάνετε, καμία δυσκολία δεν είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί

NAPOLEON HILLFreepikΠερί τύχης, προκαταλήψεων και άλλων δοξασιών

Σύμφωνα με όλα όσα έχω διαβάσει και τη γνώση που έχω αποκομίσει μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει τύχη αλλά σκέψεις. Οι σκέψεις μας καθορίζουν τα αποτελέσματα που έχουμε στη ζωή μας. Δεν υπάρχει κακοτυχία, δεν σχόλασαν οι μοίρες την ώρα που γεννιόμουνα, δεν θα πάει στραβά η μέρα μου επειδή είδα μαύρη γάτα ή επειδή πέρασα κάτω από σκάλα. Θα πάει στραβά η μέρα μου επειδή θα μου βιδωθεί στο μυαλό αυτή η σκέψη, ότι δηλαδή θα πάει στραβά η μέρα μου λόγω της μαύρης γάτας. Αν αντίθετα πιστέψω και έχω προσμονή για κάτι καλό που θα έρθει σήμερα στο δρόμο μου, θα μου έρθει. Είναι ένα τεστ που μπορείς να κάνεις και να δεις άμεσα το αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε τη μέρα σου με την πεποίθηση ότι σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα και ότι περιμένεις καλά νέα! Κάνε αυτήν την άσκηση με συνέπεια και περίμενε να δεις τα αποτελέσματα. Ξεκίνα τη μέρα σου θετικά. Ακόμα και αν είναι Δευτέρα, ακόμα και αν δεν έχει λιακάδα, ακόμα και αν είδες μαύρη γάτα.

Οι προκαταλήψεις είναι πεποιθήσεις που μας ακολουθούν από την εποχή των παππούδων και προπαππούδων μας. Άνθρωποι που μεγάλωσαν με μηδενικές ακαδημαϊκές γνώσεις, γιατί εκείνη την εποχή πάλευαν για τα της επιβίωσης, τα οποία σήμερα ευτυχώς έχουμε λύσει. Πάλευαν και προσπαθούσαν να εξηγήσουν πράγματα που δεν ήταν εύκολο να εξηγηθούν σύμφωνα με τα μέσα της εποχής. Σήμερα όμως, με την αλματώδη εξέλιξη των επιστημών τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε ήδη εξηγήσει. Πώς μπορεί ένας σύγχρονος άνθρωπος να είναι ακόμα κολλημένος σε τέτοιες δοξασίες του παρελθόντος;

Εάν μπορείτε να συλλάβετε κάτι στο μυαλό σας και να το πιστέψετε αληθινό, τότε μπορείτε να το επιτύχετε

NAPOLEON HILL

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τελικά υπάρχει τύχη ή είμαστε πιο δυνατοί από όσο θέλουμε να πιστεύουμε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα