Γιατί υπάρχουν ακόμα τα καλλιστεία και γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με την ομορφιά;

17:51 13/12/2021 - Πηγή: iPop

Θυμάμαι όταν ήμουν στο δημοτικό, πολλά χρόνια πίσω, ήταν ένα μεγάλο κοινωνικό-πολιτιστικό γεγονός της εποχής τα καλλιστεία. Δεν ξέρω ποια ήταν η αξία που λαμβάναμε οι θεατές βλέποντας τις πανέμορφες κοπέλες να δείχνουν τον εαυτό τους, παρουσία κοινού και όλου του πανελληνίου από τις κάμερες. Ίσως αυτό μας τραβούσε την προσοχή ήταν τα φανταχτερά φορέματα και οι διαμαντένιες τιάρες. Ξαφνικά, ξεφούσκωσε και αυτό και ίσως όχι άδικα. Η είδηση για της εκλογής της νέας Miss Universe 2021,

γεννά σε όλους μας νομίζω την απορία γιατί υπάρχουν ακόμα καλλιστεία; Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι είχε ξεχαστεί αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Όταν η ομορφιά διαγωνίζεται

Γιατί χρειαζόμαστε διαγωνισμούς ομορφιάς; Το να είσαι υποψήφια για έναν τέτοιο διαγωνισμό τι μπορεί να σημαίνει για εσένα; Και αν τελικά αυτή που κερδίσει είναι αυτή που είναι πιο άσχημη; Βασικά ποιο είναι το κριτήριο της ομορφιάς γενικά;

Νέα κορίτσια, τα περισσότερα κάτω των 25, γιατί από όσο έχω διαβάσει δεν γίνονται δεκτές μεγαλύτερες κοπέλες, διαγωνίζονται φορώντας μαγιό, τουαλέτες και έχουν να απαντήσουν και σε κάποια ερώτηση για να δούμε αν η υποψήφια Miss, ξέρει να σκέφτεται.

Miss Universe 2021: Αυτή είναι η νικήτρια το τίτλου – Η θέση της Ελλάδας

Η ομορφιά είναι υποκειμενική

Πες μου τον πιο όμορφο άνθρωπο που σου έρχεται πρώτος στο μυαλό. Σκέφτηκα και εγώ έναν. Βάζω στοίχημα ότι αποκλείεται να είπαμε τον ίδιο. Γιατί εμένα μου αρέσει άλλο, ενώ εσένα άλλο. Η ομορφιά είναι κάτι εντελώς αντικειμενικό. Όπως και σε αυτούς τους διαγωνισμούς ομορφιάς, τα κριτήρια της νίκης ποια είναι; Πώς μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα όταν είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί με διαφορετικά γούστα; Δεν είναι κάτι αυταπόδειχτο.

Γιατί υπάρχουν ακόμα καλλιστεία όταν όλοι μας παροτρύνουν να μην ασχολούμαστε με το έξω και ότι το πώς πλαστήκαμε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Κατά πάσα πιθανότητα τα γονίδιά μας έχουν να κάνουν με αυτό και το μόνο σίγουρο είιναι ότι σε λίγα χρόνια δεν θα είμαστε έτσι όπως είμαστε τώρα.

Η χαμένη του διαγωνισμού

Τι γίνεται με το κορίτσι αυτό που δεν κέρδισε στο διαγωνισμό ομορφιάς; Παύει να είναι όμορφη δηλαδή επειδή δεν εκλέχθηκε; Και πραγματικά ποιος νοιάζεται σήμερα για την ομορφιά την εξωτερική και ασχολείται τόσο ώστε να τη βάλει και σε έναν διαγωνισμό;

Το πρότυπο που δημιουργείται, ελπίζω να μην έχουν αυτό ως πρότυπο τα νέα παιδιά, ότι δηλαδή γυναίκες κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για να κερδίσουν τον τίτλο της Miss του Σύμπαντος, της ομορφότερης όλης την πλάσης!

Αυτοί οι διαγωνισμοί, καλλιεργούν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και μια ολόκληρη νοοτροπία μέσα στην κοινωνία με το να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το απ’έξω. Κάπως έτσι δημιουργούνται τα δικαιώματα κάποιων να σχολιάζουν τα πάντα και ειδικά τα σχετικά με το τι φοράει και ποια είναι η αυτοδιάθεση του καθενός.

Πώς προσμετράται η αξία ενός ανθρώπου;

Τελικά τι γίνονται οι κοπέλες αυτές;

Τι απέγιναν οι εστεμμένες και μη των διαγωνισμών αυτών; Τις κατάπιε το ίδιο το σύστημα που τις ανέδειξε; Πώς περνούν τη μέρα τους όταν έχουν περάσει τα χρόνια;

Εύχομαι το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω να μην είναι εκείνο του ότι αξίζουν μόνο εκείνες που κερδίζουν αυτόν τον «διαγωνισμό». Αν σταματήσει η ζήτηση για τον θεσμό θα σταματήσει και η προσφορά, ελπίζω να γίνει σύντομα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί υπάρχουν ακόμα τα καλλιστεία και γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με την ομορφιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί υπάρχουν ακόμα τα καλλιστεία και γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με την ομορφιά;,