Τελικά το να μετράς θερμίδες βοηθάει στο αδυνάτισμα;

20:50 1/9/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις μπει στη διαδικασία να χάσεις βάρος και σκέφτεσαι να αρχίσεις να μετράς θερμίδες, ώστε να έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Ναι μεν, αλλά… 

Αποφάσισες να αδυνατίσεις και θες να το κάνεις όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Μπράβο σου! Το να βάζεις έναν στόχο και να τον πετυχαίνεις είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία σου και το βάρος σου φυσικά και έχει άμεση σχέση με την υγεία σου.

Έχεις ακούσει από πολλούς κατά καιρούς ότι προκειμένου να χάσουν βάρος άρχισαν να μετράνε θερμίδες. Ουσιαστικά καθετί που

τρώνε το καταγράφουν και πλέον ο τρόπος είναι πολύ πιο απλός και εύκολος. Μπορεί παλιά να χρειαζόσουν αυτό το μικρό βιβλιαράκι, τον λεγόμενο θερμιδομετρητή για να υπολογίσεις τις θερμίδες σου, σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου μια εφαρμογή που να μετράει τις θερμίδες που καταναλώνεις, υπάρχουν τόσες πολλές άλλωστε δωρεάν διαθέσιμες.

Πόσες θερμίδες πρέπει να χάνεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι; 

Αν θες, λοιπόν, να υπολογίζεις τις θερμίδες που καταναλώνεις ο τρόπος είναι πολύ απλός και εύκολος. Το θέμα είναι, όμως, σε ωφελεί; Βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Το να μετράς θερμίδες θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Επειδή η διαδικασία του να χάσεις κιλά δεν είναι εύκολη για τους περισσότερους, θα σου πούμε όσα θες να ξέρεις για να μην πέσεις κι εσύ στην παγίδα.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να σε βοηθήσει και το άλλο να μην σε βοηθήσει και εξαρτώνται και τα δύο από σένα.

Και για να τα πούμε τα πράγματα πιο απλά…

Αν είσαι ο άνθρωπος που αγχώνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα και που είναι πολύ πιθανό η καταμέτρηση θερμίδων να του γίνει εμμονή τότε όχι, μην την κατεβάσεις την εφαρμογή. Όπως ήδη έχουμε πει εδώ στο iPop.gr το άγχος στέκεται πάντα εμπόδιο στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος και το να έχεις έναν επιπλέον λόγο να αγχώνεσαι μόνο καλό δε θα σου κάνει.

Unsplash/ Jamie Matociños

Ωστόσο, αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να ισορροπήσουν τη διατροφή τους, που ξεχνάνε να τρώνε, να πίνουν νερό ή που αντιθέτως τρώνε πολύ και δεν μπορούν να το ελέγξουν, τότε μια τέτοια εφαρμογή θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Θα σου θυμίζει να πίνεις νερό, να τρως φρούτα, θα σου δείχνει πόσες θερμίδες έχεις καταναλώσει και τι από αυτά που έχει φάει αντιστοιχούν σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις και πόσες θερμίδες έχεις κάψει με το περπάτημα ή κάποια άλλη σωματική άσκηση.

Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορεί να σου θέσει έναν στόχο. Με βάση τα κιλά, το ύψος και τα υπόλοιπα στοιχεία σου που έχεις δώσει, λέγοντας φυσικά και πόσα κιλά θες να χάσεις θα σου βάλει έναν στόχο, για παράδειγμα να χάσεις 4 κιλά σε 8 εβδομάδες, κάτι που ίσως εσύ να μην κάνεις μόνος σου.

Το συμπέρασμα; Ξεκίνα να μετράς θερμίδες μόνο αν είσαι συνειδητοποιημένος, έτοιμος να θέσεις στόχους, να καταλάβεις τι τρως και αν δεν αγχωθείς υπερβολικά. Τότε μόνο θα σου είναι χρήσιμη μια τέτοια εφαρμογή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να υπολογίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις!

Photo: Freepik

Το άρθρο Τελικά το να μετράς θερμίδες βοηθάει στο αδυνάτισμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα