Η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά επέστρεψε με τα κρούσματα στο “κόκκινο”

18:30 1/9/2020 - Πηγή: iPop

Η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά επέστρεψε και πραγματοποιείται πλέον δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00. Βέβαια, σε περίπτωση που ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει – όπως την προηγούμενη εβδομάδα – θα τον αντικαθιστά ο Γκ. Μαγιορκίνης. Πόσα τα κρούσματα την 1η Σεπτεμβρίου; 

Στις αρχές Ιουνίου είχε αναφερθεί από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά ότι η τακτική ενημέρωση δε θα συνεχιζόταν καθώς τότε τα κρούσματα ήταν αρκετά μειωμένα. Πλέον, όμως, τα ημερήσια κρούσματα έχουν φτάσει

στα ύψη με την ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά να επιστρέφει δύο φορές την εβδομάδα.

Στην ενημέρωση αυτή ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο. «Μακάρι γρήγορα και ελπίζω με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο να τελειώσουν όλοι οι περιορισμοί, να αναπνεύσουμε σε όλα τα επίπεδα, να δούμε ο ένας τον άλλο με καθαρή ματιά» τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, εξηγώντας ότι τα μικροσταγονίδια που φεύγουν από το στόμα μας όταν μιλάμε, μπορεί να φτάσουν σε απόσταση οκτώ μέτρων, εάν δεν φοράμε μάσκα και γι’ αυτό το λόγο η χρήση της είναι πολύ σημαντική. «Θα υπάρξει ξανά η αγκαλιά. Η μάσκα είναι μαχαίρι με δύο όψεις. Χρησιμοποιείται για καλό σκοπό στα νοσοκομεία και τώρα για λίγο καιρό στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Είναι ένα αναγκαίο κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Τα νέα κρούσματα την 1η Σεπτεμβρίου

Ο ΕΟΔΥ σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα 97 από τα 207 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Όλα όσα ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων

Το άρθρο Η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά επέστρεψε με τα κρούσματα στο “κόκκινο” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα