Το τεστ στη γεωγραφία που πρέπει να σκοράρεις 25/25 αν νομίζεις πως έχεις βασικές γνώσεις!

17:35 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο καλός είσαι στη γεωγραφία; Πιστεύεις πως μπορείς να αποδείξεις τις γνώσεις σου; Γιατί σου έχουμε ένα τεστ στη γεωγραφία, στο οποίο πρέπει να σκοράρεις 25/25! 

Από γεωγραφία πώς τα πάμε; Καλά; Διάβαζες στο σχολείο ή μήπως ήταν από τα μαθήματα που δεν λάτρευες; Έχεις τις βασικές γνώσεις στη γεωγραφία ή δεν ξέρεις καν τις πρωτεύουσες των πιο γνωστών χωρών;

Δεν χρειάζεται να έχεις ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο για να ξέρεις κάποια βασικά

στοιχεία των χωρών, αλλά και της δικιάς σου χώρας. Και μόνο αν έχεις δει τον χάρτη με όλες τις χώρες του κόσμου, την υδρόγειο σφαίρα, αν έχεις ταξιδέψει ή και αν έχεις δει φωτογραφίες με τις χώρες του εξωτερικού, μπορεί να έχεις μάθει ήδη πολλά, χωρίς πολύ κόπο.

Φυσικά η γεωγραφία δεν έγκειται μόνο στο να ξέρεις ποιες είναι οι χώρες του κόσμου ή στο να έχει αποστηθίσει τις πρωτεύουσές τους και το πού ακριβώς βρίσκονται, αλλά αφορά την ταξινόμηση φαινομένων, τους νόμους της φύσης και την επιρροή τους στον άνθρωπο.

Πόσα καλά γνωρίζεις τις χώρες του εξωτερικού; 

Εμείς, όμως, δεν σου ζητάμε κάτι περίπλοκο, ούτε και να ξέρεις τόσα πολλά σχετικά με τη γεωγραφία. Ωστόσο, αυτό το τεστ στη γεωγραφία τεστάρει τις βασικές σου γνώσεις, ζητώντας σου να απαντήσεις σε 25 ερωτήσεις σχετικά με τις πρωτεύουσες των πιο γνωστών χωρών. Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Ρωσία, Ελλάδα… Ξέρεις τις πρωτεύουσές τους; Ξέρεις και των υπόλοιπων χωρών που θα σου ζητηθούν;

Για να δούμε… Θα καταφέρεις να σκοράρεις 25/25 και να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη γεωγραφία; Σ’ αυτό το τεστ άλλοι δυσκολεύονται περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Ελπίζουμε, όμως, πως ακόμα κι αν δεν έχεις επισκεφτεί όλες αυτές τις χώρες θα μπορέσεις να βρεις τις πρωτεύουσές τους, τουλάχιστον στις περισσότερες!

Είσαι έτοιμος για το τεστ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Το κουίζ στη γεωγραφία που λίγοι καταφέρνουν να λύσουν! Εσύ;

Photo: freepic.diller / Freepik

Το άρθρο Το τεστ στη γεωγραφία που πρέπει να σκοράρεις 25/25 αν νομίζεις πως έχεις βασικές γνώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα