Τα σημεία που το σώμα αποθηκεύει το στρες

22:11 9/11/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι γνωρίζουμε ότι το στρες ξεκινάει απ’ το μυαλό, αλλά στη συνέχεια επηρεάζει και το σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν δύο συγκεκριμένα σημεία που το σώμα αποθηκεύει το στρες με σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία.

Όταν αγχωνόμαστε, βρισκόμαστε σε ένταση, προκαλώντας έτσι τη συρρίκνωση και ένταση των μυών. Τα δύο σημεία του σώματος, όπου το στρες έχει σοβαρότερες επιπτώσεις από αλλού είναι στους ώμους και τα ισχία και αυτοί είναι οι τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

την επόμενη φορά που θα εκδηλωθεί.

Πώς θα απελευθερώσεις το στρες απ’ τους ώμους

Το άγχος που συσσωρεύεται στους ώμους είναι αυτό που συνήθως αφορά το μέλλον. Το άγχος για κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί ή η ανησυχία για κάτι που νομίζεις ότι θα συμβεί. Είναι συνήθως το άγχος που «χτίζουμε» σταδιακά και το άγχος που εκδηλώνεται μεταξύ άλλων με τη μορφή των πονοκεφάλων, της κακής στάσης του σώματος, αλλά και της κόπωσης.

Παράλληλα, ο τρόπος που κοιτάμε τα κινητά μας, που κρατάμε τις τσάντες μας ή ακόμη και ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορούν να προκαλέσουν την ένταση στους ώμους μας.

Τρόποι ν’ αντιμετωπίσεις το στρες στους ώμους:

Μασάζ: Το μασάζ είναι ιδανικό για να ελευθερώσει το στρες, να μειώσει τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος και να μειώσει τον πόνο.Stretching: Οι ιδανικές διατάσεις για τον αυχένα και τους ώμους περιλαμβάνουν αργές κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι ή αργές κινήσεις απ’ την μία πλευρά στην άλλη. Είναι σημαντικό να κρατάς τους ώμους χαμηλά και να προσπαθείς να έχεις καλή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.Παγοκύστη και θερμοφόρα: Η εναλλαγή παγοκύστης και θερμοφόρας στο σημείο που αισθάνεσαι την ένταση, συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών γύρω απ’ τον λαιμό και τους ώμους.

Unsplash/Angélica EcheverryΠώς θα απελευθερώσεις το συσσωρευμένο άγχος στα ισχία

Το στρες μπορεί να αποθηκευτεί και στα ισχία και είναι ένα απ’ τα σημεία που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να συσσωρεύεται. Κι αυτό γιατί τα ισχία είναι απ’ τα σημεία του σώματος που βάζουμε περισσότερο σε κίνηση μέσα στην ημέρα. Είτε κάθεσαι για πολλές ώρες στην ίδια θέση είτε στέκεσαι όρθια για μεγάλα διαστήματα, υπάρχουν τρόποι να απελευθερώσεις το στρες απ’ τους σφιγμένους μυς στους γοφούς.

Stretching: Είναι σημαντικό να βρίσκεις χρόνο κάθε μέρα -περίπου 10 με 15 λεπτά- και να τον αφιερώνεις στις διατάσεις. Είναι η πρακτική που θα σε κάνει να δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου.Foam roller: Χρησιμοποίησε έναν κύλινδρο ισορροπίας για ν’ απελευθερώσεις οποιαδήποτε ένταση είτε στους γοφούς είτε στην πλάτη.Πόδια στον τοίχο: Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική η πιο αποτελεσματική κίνηση για ν’ αποβάλεις το άγχος όλης της μέρας. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου, σήκωσε τα πόδια σου ψηλά και ακούμπησε τα στον τοίχο. Ο καλύτερος τρόπος για ν’ αφαιρέσεις την ένταση απ’ τις γάμπες, τα πόδια και τους γοφούς σου.Διάβασε ακόμη:

Ορμόνες του στρες: Ποιες είναι και πώς λειτουργούν;

Photo: Pexels/Dương Nhân

Το άρθρο Τα σημεία που το σώμα αποθηκεύει το στρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα