Τα σημάδια ότι δεν είσαι ευτυχισμένη σε μια υγιή σχέση

21:05 9/11/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας αυτό που νομίζουμε ότι είναι μια υγιής σχέση. Άλλοι μπορούν ν’ αναζητούν σε αυτή ορισμένα στοιχεία, ενώ άλλοι μπορεί ν’ ανατρέχουν σε συγκεκριμένα πρότυπα. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε μια υγιή σχέση μπορεί να μην είσαι ευτυχισμένη.

Γιατί ακόμα κι όταν όλα λειτουργούν ρολόι κι όπως ακριβώς ήθελες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό σε ικανοποιεί. Ποια είναι τα σημάδια ότι δεν είσαι ευτυχισμένη σε μια υγιή

σχέση;

Σε ενοχλεί και το παραμικρό

Ενώ είναι λογικό να σε ενοχλούν ανά διαστήματα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου, δεν είναι το ίδιο λογικό όταν σε ενοχλεί ο,τιδήποτε κι εάν κάνει ή λέει. Σε ενοχλεί που κάθεται συνέχεια δίπλα σου και νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις ή σε ενοχλεί ακόμη και ο τρόπος που σε αγκαλιάζει; Αυτή η ενόχληση, είναι ίσως το σημάδι που χρειάζεσαι για να επανεξετάσεις τα συναισθήματά σου για τον σύντροφό σου.

Σκέφτεσαι την ελευθερία σου

Εάν ονειρεύεσαι ένα ταξίδι στο Λονδίνο χωρίς τον σύντροφό σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις λίγο μέσα σου αυτά που αισθάνεσαι για εκείνον. Όταν μια σχέση δεν σε πληρεί πλέον, μπορεί να μην αισθάνεσαι και την ανάγκη το έτερον σου ήμισυ να είναι στη ζωή σου. Όταν είσαι έτοιμη να κάνεις το επόμενο βήμα από μια υγιή σχέση, αρχίζεις να κάνεις και σχέδια μόνη σου.

Unsplash/Hean PrinslooΑφιερώνεις περισσότερο χρόνο στις φιλίες σου

Αφιερώνεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου στις φιλίες σου και σε όλους τους άλλους εκτός απ’ τον σύντροφό σου. Εάν κάτι χαρακτηρίζει τις υγιείς σχέσεις τότε αυτό είναι ότι μπορεί ο καθένας να περνάει χρόνο και με άλλα άτομα χωρίς να φοβάται ότι αυτό θα ενοχλήσει τον σύντροφό του. Παρόλα αυτά, εάν το μόνο που κάνεις είναι να βγαίνεις με άλλους και να μην περνάς καθόλου χρόνο μαζί του, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σου μάλλον έχει σταματήσει να σε ικανοποιεί.

Δεν μιλάτε όταν είστε μακριά

Ας είμαστε ειλικρινείς, εάν ο σύντροφός σου δεν είναι ο πρώτος στον οποίο θέλεις να πεις τα ευχάριστα ή δυσάρεστα νέα της ημέρας σου, αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν θα είστε για πολύ καιρό μαζί. Ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις εάν η σχέση σου είναι αυτή που θέλεις ή όχι, είναι να παρατηρήσεις το πόσο ανυπομονείς ή όχι να μιλήσεις και να συναντήσεις τον σύντροφό σου. Εάν δεν ανυπομονείς για τίποτα απ’ τα δύο, τότε λυπάμαι είναι καιρός να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Διάβασε ακόμη:

Πώς θα διαχειριστείς έναν σύντροφο που είναι μονίμως σε άμυνα

Photo: Unsplash/Claude Piché

Το άρθρο Τα σημάδια ότι δεν είσαι ευτυχισμένη σε μια υγιή σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα