Τα σημάδια που δείχνουν πως δεν μπορείς να “σώσεις” τη σχέση σου

20:55 20/4/2020 - Πηγή: iPop

Μια κακή σχέση όχι μόνο θα κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη αλλά ορισμένες φορές -όταν διαρκώς προσπαθείς να τη σώσεις- τότε μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Ποια είναι τα σημάδια ότι δεν σώζεται η σχέση σου;

Το να είσαι ο μοναδικός που προσπαθεί για μια σχέση και να καταβάλλεις όλη σου την προσπάθεια είναι κουραστικό και μπορεί να σε εξαντλήσει. Αν νιώθεις πως η σχέση κάνει κύκλους, πως τα προβλήματά σας επαναλαμβάνονται και ξεκινάτε πάλι από το μηδέν, τότε ίσως καλύτερα να μη χρειάζεται να προσπαθείς. Ίσως να την αφήσεις πίσω σου.

Ποια είναι τα σημάδια ότι δεν σώζεται η σχέση σου;Δεν
περνάει χρόνο μαζί σου

Όχι, δεν ζητάς κάτι παράλογο αλλά θέλεις ποιοτικό χρόνο μαζί του. Αν ο σύντροφός σου μονίμως δεν μπορεί να βρει χρόνο για σένα, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για τους άλλους, τότε μάλλον δεν σε θεωρεί τόσο ενδιαφέρουσα πλέον.

Όταν πραγματικά θέλεις να είσαι με έναν άνθρωπο, βρίσκεις τον χρόνο χωρίς δικαιολογίες.

Νιώθεις… άλλος άνθρωπος

Όταν πραγματικά αγαπάς κάποιον, τον δέχεσαι όπως είναι. Το να θέλεις να τον αλλάξεις, να αλλάξεις τις συνήθειές του, δεν είναι ένα υγιές σημάδι.

Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψεις τα δικά σου ενδιαφέροντα, τα χόμπι ή να νιώθεις ένοχη που κάνεις κάτι το οποίο ο σύντροφός σου δεν εγκρίνει χωρίς λόγο. Αν νιώθεις πως έχεις αλλάξει, έχεις γίνει… άλλος άνθρωπος αλλά με την κακή έννοια, με μια έννοια που δεν σου αρέσει, τότε ίσως θα πρέπει να βάλεις ένα τέλος.

Από επικοινωνία πώς πάμε;;;

H επικοινωνία είναι το κλειδί για να κρατήσει μια σχέση. Αν το θεωρείς δύσκολο να ανοιχτείς στον σύντροφό σου, να μοιραστείς ορισμένα μυστικά μαζί του αλλά τα λες σε άλλους… τότε κάτι δεν πάει καλά.

Κι αν κάθε φορά που του μιλάς, καταλήγετε να τσακώνεστε για κάτι, ούτε αυτό είναι καλό σημάδι. Το να εκφράζεις τις δικές σου σκέψεις είναι υγιές αλλά το να παλεύεις συχνά για μικρά πράγματα δεν είναι.

Είσαι επιφυλακτική μαζί του; Τα σημάδια για να του δώσεις μια ευκαιρία!

Ο σύντροφός σου διαρκώς “παίρνει” και δεν δίνει

Μια σχέση απαιτεί ίση προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να μπορεί να πορευτεί ομαλά. Εάν κάνεις συνεχώς πράγματα για να διορθώσεις και να ενισχύσεις τη σχέση σου, αλλά ο σύντροφός σου είναι αδιάφορος, τότε ίσως θα πρέπει να σταματήσεις να προσπαθείς. Μάλλον κανείς δεν το εκτιμά!

PexelsΔεν μεγαλώνεις στη σχέση

Η ωρίμανση είναι μια σημαντική πτυχή σε κάθε σχέση, είτε ατομική είτε κοινή. Οι άνθρωποι σε ευτυχισμένες σχέσεις ανυψώνουν ο ένας τον άλλον και μεγαλώνουν μαζί.

Εάν αυτό δεν ισχύει στη δική σου περίπτωση και αντί ο σύντροφός σου να σε εμπνεύσει, διαρκώς σε “ρίχνει”, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να τερματίσεις τη σχέση.

Δεν νιώθεις πως σε αγαπά

Η αγάπη και η ζεστασιά είναι αυτά που διατηρούν μια σχέση. Εάν το μόνο που κάνεις είναι να κλαις εξαιτίας του συντρόφου σου, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τι σου προσφέρει και γιατί (κι αν) θέλεις να είσαι μαζί του. Οι μάχες και τα συζυγικά προβλήματα έχουν χειρότερο αντίκτυπο στην υγεία σου από ό, τι νομίζεις.

Σου αξίζει να είσαι χαρούμενος και η ψυχική σου υγεία μετράει περισσότερο! Πρόσεχε τον εαυτό σου!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο ρομαντισμός σταματάει πριν ξεκινήσει καν η σχέση;

Το άρθρο Τα σημάδια που δείχνουν πως δεν μπορείς να “σώσεις” τη σχέση σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα