Αυτό που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για όμορφα και υγιή μαλλιά!

17:44 20/4/2020 - Πηγή: iPop

Θες υγιή και λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα; Τότε γιατί παραλείπεις συχνά το βούρτσισμα των μαλλιών σου, ενώ είναι κάτι τόσο εύκολο και συγχρόνως απαραίτητο για τα μαλλιά σου; 

Πολλές φορές το αμελείς και νομίζεις ότι δεν είναι σημαντικό, όμως το βούρτσισμα των μαλλιών είναι πιο ωφέλιμο απ’ όσο νομίζεις. Γιατί; Διότι με αυτόν τον τρόπο ξεμπερδεύονται οι κόμποι από τα μαλλιά, τα οποία επίσης γίνονται πιο μαλακά και υγιή.

Ειδικά για σένα που έχεις μακριά μαλλιά συνίσταται

να χτενίζεις τα μαλλιά σου δύο φορές περίπου την ημέρα. Έτσι θα είναι πιο μαλακά και θ’ αποφευχθούν οι κόμποι.

Πώς να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου στο σπίτι; 

Φυσικά και πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή κατά το βούρτσιμα των μαλλιών σου, προκειμένου να μην τα καταστρέψεις.

Πώς πρέπει να τα βουρτσίζεις;

Πάντα να ξεκινάς το βούρτσισμα των μαλλιών σου από τις άκρες. Ξεκινώντας από κάτω και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς το πάνω μέρος της κεφαλής αντιμετωπίζεις όλα τα μπερδέματα και χωρίς να προκαλέσεις ζημιά. Βουρτσίζεις από κάτω προς την κορυφή και πάντα να διαχωρίζεις τα μαλλιά σε τμήματα.

Το βούρτσισμα είναι σημαντικό, ωστόσο μην ξεφύγεις από το μέτρο. Δύο φορές την ημέρα είναι το ιδανικό, για παράδειγμα μία το πρωί και μία το βράδυ πριν κοιμηθείς. Το υπερβολικό χτένισμα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο αδύναμα.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν το βούρτσισμα;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι η βούρτσα σου είναι καθαρή προκειμένου να διατηρήσεις και τα μαλλιά σου καθαρά. Αν η βούρτσα σου είναι βρώμικη και με νεκρά κύτταρα, τότε μόνο καλό δε θα είναι αυτό για τα μαλλιά σου. Κάθε φορά που χτενίζεσαι απομάκρυνε τις τρίχες από τη βούρτσα και φρόντισε να κρατάς τη χτένα σε άριστη κατάσταση, πλένοντάς της με το σαμπουάν σου.

Το βούρτσισμα πρέπει να σου γίνει καθημερινή συνήθεια και ρουτίνα να θες όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά, χωρίς κόμπους φυσικά!

Διάβασε ακόμα:

Εύκολα βήματα για πιο σέξι και υγιή μαλλιά

Photo: Pexels

Το άρθρο Αυτό που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για όμορφα και υγιή μαλλιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα