Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο | Η συμβουλή του Τσιόδρα προς όλους

18:25 20/4/2020 - Πηγή: iPop

Έως τις 20 Απριλίου στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1 εκ. κρούσματα και περισσότεροι από 101 χιλιάδες θάνατοι. Από αυτά, το 97,9% καταγράφονται στην Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, ενώ ακολουθεί η Ισπανία. Πόσα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα;

Ο κ. Τσιόδρας κατά την τακτική του ενημέρωση στις 18.00 μίλησε για τα νεότερα στοιχεία. Πόσα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα;

10 τα νέα κρούσματα και συνολικά 2.245 στη χώρα μας. Από αυτά το 56% αφορά άνδρες και 570 είναι από ταξίδια στο εξωτερικό και 950 από ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

61 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με ηλικία κατά μέσο όρο 68 ετών. Κι από αυτούς, 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ 84%  έχει υποκείμενο νόσημα.

6 ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα μας και 116 συνολικά. 30 αφορούσαν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες, με μέση ηλικία 74 έτη και το 90,5% είχαν υποκείμενο νόσημα.

Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον έλεγχο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκε σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Εκεί, όπως επεσήμανε, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας τελείωσε την ενημέρωσή του με μια παραίνεση, λέγοντας πως «θεωρείστε αυτήν την περίοδο ως μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες».

Υπάρχει ένας διατροφικός οδηγός για ενήλικες που βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, τη μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, άπαχο κρέας και περιορισμός του κόκκινου κρέατος, μικρά ψάρια, όσπρια, ελαιόλαδο, περιορισμό στην κατανάλωση ζάχαρης, σωματική άσκηση καθημερινά, διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Από τη μεριά του ο κ. Χαρδαλιάς, ευχαρίστησε τους πολίτες για την υποδειγματική τους συμπεριφορά και την πειθαρχία που έδειξαν και τις ημέρες του Πάσχα.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μέτρα αυτά ισχύουν και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας πως γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία να επιστρέψουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, λέγοντας ωστόσο πως η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα-βήμα όταν κριθεί πως δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή τους.

Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως και τις 27 Απριλίου.

Αναφορικά με την παραλία της Θεσσαλονίκης και την απαγόρευση εκεί, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως τα μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου με μια μικρή τροποποίηση: Η απαγόρευση ισχύει Δευτέρα-Παρασκευή από τις 14.00-22.00 και το ΣΚ από τις 10.00-22.00.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η βελτιωμένη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο | Η συμβουλή του Τσιόδρα προς όλους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα