Mητσοτάκης: αναστολή πλειστηριασμών

Και οικονομική ενίσχυση σε αδύναμους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα και παράλληλα ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών προανήγγειλε στην τριτολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον ανακοίνωσε τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί

αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το  lockdown στις 30 Νοεμβρίου.

«Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα σχολεία επίσης είπε πως «έχουμε στόχο 90 χιλ. λαπτοπ να πάνε  εως Φεβρουάριο και θα ζητήσω από το υπουργείο επιτάχυνση».

Κατά την τριτολογία του κάλεσε την αντιπολίτευση σε συνεργασία ζητώντας «να υποδείξουν έναν συγκεκριμένο συνομιλητή για το υπουργείο Υγείας για να μας υποδείξουν προτάσεις για την εμβολιαστική κάλυψη. Ειδικά το εμβόλιο της Pfizer, για να διατεθεί απαιτεί περίπλοκη αλυσίδα διανομής με χαμηλές διαδικασίες. Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από τα κόμματα. Θα ήθελα η αποστολή εμβολιασμού κόβιν να αγκαλιστεί από όλα τα κόμματα της Βουλής

Δεν πρέπει να κλείσει κανείς το μάτι σε αντιεμβολιαστικά κινήματα Θα ζητήσω από όλους τους συναδέλφους να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις και να αποφευχθούν οι συγχρωτισμοί.

Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει πιστεύω ότι θα αφήσουμε πίσω την περιπέτεια αλλά θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα. Σε αυτούς που μας κατηγορούν για την στρατηγική ακορντεόν ας μας καταθέσουν προτάσεις.

Όταν ξανα-ανοίξει η οικονομία δεν πρέπει να επαναληφθεί ότι ακολούθησε μετά το πρώτο κύμα και αυτό αφορά και την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό το λάθος.

Θυμήθηκα έναν ωραίο στίχο από τον Κοεν : Yπάρχει μια ρωγμή στα πάντα, έτσι θα μπει και το φως μέσα. Θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη αρκεί να το κάνουμε όλοι με ευθύνη και αλληλεγγύη».

The post Mητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα