Τα πιο… πρωτότυπα tips για ν’ αποφύγεις το snacking τα βράδια!

20:45 3/1/2020 - Πηγή: iPop

Το snacking τα βράδια είναι μια πολύ κακή συνήθεια. Νιώθεις ότι πεινάς λίγο πριν πέσεις για ύπνο, τρως ό,τι βρεις μπροστά σου και συνήθως κάτι μη υγιεινό και μετά πέφτεις για ύπνο ικανοποιημένος. 

Το snacking τα βράδια είναι κάτι που πολλοί κάνουμε και είμαστε ένοχοι για αυτό. Αργά το βράδυ μας πιάνει μια λιγούρα και θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Ή κάτι αλμυρό. Ή πρώτα κάτι αλμυρό και μετά κάτι γλυκό. Ξέρεις… μέχρι να νιώσεις ότι σκας από το φαγητό και δεν αντέχεις άλλο.

Κι ενώ μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ΟΚ αφού γυμνάζεσαι το πρωί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι που τσιμπούν

μικρά σνακ το βράδυ -υψηλά σε θερμίδες και ζάχαρη- είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν παραπάνω βάρος.

Και η ερώτηση που προκύπτει φυσικά είναι η εξής: Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω το snacking τα βράδια; Εμείς σου έχουμε μερικά απλά, πρωτότυπα, ιδιαίτερα tips για να αποσπάσεις την προσοχή σου και να λύσεις το πρόβλημα. Να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από το ψυγείο και γενικά μακριά από τον χώρο της κουζίνας.

Τι μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι τη γυμναστική;

Μπορείς πολλά πράγματα να κάνεις το βράδυ… όπως:

Βάψε τα νύχια σου

Pixabay

Ίσως να μην είναι και η ιδανική κίνηση, γιατί αν βάψεις τα νύχια σου το βράδυ, θα ξυπνήσεις και θα τα βρεις χαλασμένα. Αλλά σίγουρα η όρεξη θα σου κοπεί, θα έχεις κάτι να απασχολείς τα χέρια σου, αφού τα βάψεις δεν θα μπορείς να πιάσεις τίποτα. Και μετά θα πέσεις ήσυχη-ήσυχη για ύπνο!

Καθάρισε το laptop σου

Αφού έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο τα βράδια σου γιατί να μην κάνεις κάτι παραγωγικό; Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το laptop σου; Εκείνο το σουσαμάκι που έχει κολλήσει κάτω από το «caps lock» το βλέπεις;;;

Γράψε ή ζωγράφισε

Ήρθε η ώρα να βγάλεις την καλλιτεχνική σου φλέβα στην επιφάνεια. Ξεκίνα να γράφεις. Γράψε για τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, γράψε στίχους από τραγούδια, γράψε ένα μήνυμα στο iPop. Κι αν δεν τα πας καλά με τις λέξεις… ζωγράφισε!

unsplash/Ana JumaΒάλε τη μάσκα σου

Γιατί αν φίλη μου βάλεις τη μάσκα προσώπου και περιποιηθείς έτσι τον εαυτό σου… δεν θα μπορείς να φας! Και το πρόσωπο θα είναι πιο λαμπερό την επόμενη μέρα και δεν θα έχεις φάει όλα τα μπισκότα!

Yoga

Photo: Unsplash/Avrielle Suleiman

Η χαλαρωτική yoga πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσει να τεντώσεις τους μυς, να χαλαρώσεις το σώμα σου και να απαλλαγείς από το άγχος όλης της ημέρας. Κάνε yoga για να καθαρίσεις το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, κάνε κι ένα ζεστό μπανάκι και προσπάθησε να κοιμηθείς!

Διαβάστε επίσης:

Πρωινές συνήθειες επιτυχημένων επιχειρηματιών!

Το άρθρο Τα πιο… πρωτότυπα tips για ν’ αποφύγεις το snacking τα βράδια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα