Ξέρουμε πόσο ακριβώς διαρκούν οι στόχοι σου για το νέο έτος!

17:00 3/1/2020 - Πηγή: iPop

New Year, New me… λέμε και θέτουμε τους στόχους μας για το 2020. Κάθε χρονιά κάνουμε το ίδιο. Έναν μίνι απολογισμό για τη χρονιά που μας πέρασε και στόχοι για τη νέα χρονιά. Στόχοι που διαρκούν… πολύ, πολύ, λίγο καθώς μετά τους ξεχνάμε, μένουν στο μυαλό μας ή στο σημειωματάριό μας.

Πόσα από αυτά που υποσχέθηκες το 2018, έκανες μέσα στο 2019; Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά; Οι στόχοι για τη νέα χρονιά είναι και πάλι αρκετοί. Αφορούν τον εαυτό σου, την υγεία

σου, τις σχέσεις με τους άλλους.

Αλλά μήπως… μια που θα τους θέσεις και μια που θα τους ξεχάσεις;

Μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Strava, το κοινωνικό δίκτυο για τους αθλητές, ανακάλυψε ότι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου είναι η μοιραία ημέρα των resolutions της Πρωτοχρονιάς.

Η ομάδα αφού ανέλυε περισσότερες από 31,5 εκ. online παγκόσμιες δραστηριότητες, μπόρεσε να εντοπίσει την ημερομηνία κατά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν αποτύχει με τους στόχους που έθεσαν για τη νέα χρονιά.

Εντάξει, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς πολλές φορές μας γεμίζει με extra άγχος και πίεση και είναι το τελευταίο που θέλουμε.

Ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία είναι το κίνητρο. Και οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν την ημέρα που το κίνητρο ουσιαστικά υποχωρεί.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Scranton, μόνο το 8% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους που θέτει για τον νέο χρόνο, ενώ περίπου το 80% δεν καταφέρει να τους τηρήσει.

Συμβαίνει παιδιά και στις καλύτερες οικογένειες…

Πολύ περισσότερο, όπως έδειξαν οι έρευνες περίπου το 55% των New Year’s resolution είχαν να κάνουν με την υγεία, όπως περισσότερη γυμναστική, καλύτερη διατροφή, διαχείριση χρημάτων κλπ.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αποτυγχάνουμε να τα τηρήσουμε είναι επειδή θέτουμε ψηλά τον πήχη και βάζουμε μη ρεαλιστικούς στόχους.

15 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου μέσα σε 15 λεπτά!

Πώς θα γίνουν οι στόχοι για τη νέα χρονιά πιο εφικτοί;

Ξεκίνα με μια μικρή αλλαγή και προσπάθησε να κάνεις μια αλλαγή τη φορά. Οι πολλές αλλαγές μας τρομάζουν και είναι λογικό.

Προσπάθησε να θέσεις στόχους, να αναγνωρίσεις την πρόοδό σου, όπως και το γεγονός ότι οι αλλαγές μπορεί να είναι δύσκολες και τα αποτελέσματα δεν θα τα δεις μέσα σε μια νύχτα, ούτε τις πρώτες εβδομάδες!

Όταν γράφεις τους στόχους σου είναι πιο εύκολο να τους πετύχεις καθώς είναι σαν μια δέσμευση, την οποία δεν μπορείς να σπάσεις. Παράλληλα, απάντα στις παρακάτω 5 ερωτήσεις για να δεις αν οι στόχοι σου είναι εφικτοί ή αν στις 12 Ιανουαρίου θα χάσεις κάθε κίνητρο…

Γιατί θέλεις να κάνεις την αλλαγή;Είναι ο στόχος σου συγκεκριμένος και μετρήσιμος;Ποιο είναι το σχέδιό σου;Ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις την αλλαγή;Πώς θα γιορτάσεις τις νίκες σου;

Η 1η Ιανουαρίου είναι απλά μια μέρα στο ημερολόγιο. Μπορείς να ξεκινήσεις μια οποιαδήποτε μέρα. Μπορείς να επιστρέψεις πίσω και να θυμίσεις στον εαυτό σου γιατί θέλεις να κάνεις την αλλαγή. Μπορεί να αποτύχεις και να προσπαθήσεις ξανά και ξανά.

Κάνε και αυτό το τεστ:

Ποιο απ’ αυτά τα μέρη δεν θα πλησίαζες; Δες τι φοβάσαι!

Photos: Pexels

Το άρθρο Ξέρουμε πόσο ακριβώς διαρκούν οι στόχοι σου για το νέο έτος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα