Η ιδανική σούπα για την αποτοξίνωση των εορτών!

14:47 3/1/2020 - Πηγή: iPop

Εντάξει, μια, δύο, τρεις μέρες μετά την Πρωτοχρονιά μπορεί να φάγαμε ό,τι είχε περισσέψει… αλλά πλέον, ήρθε η ώρα να κάνουμε αποτοξίνωση. Φτιάχνουμε την ιδανική συνταγή για σούπα με καρύδα και κινόα!

Μια συνταγή ιδανική για την αποτοξίνωση μετά τις γιορτές, για να ανακουφίσουμε λιγάκι το στομάχι μας αλλά και για να ζεσταθούμε καθώς οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για σούπα με καρύδα;1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε
κύβους4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε κύβους1/2 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε κύβους1/4 φλιτζάνι ντομάτα σε κύβους1/3 φλιτζάνι γλυκομπίζελο1 κουταλιά κάρι σε σκόνηΛίγο πιπέρι καγιέν2 κουτάκια των 400ml γάλα καρύδας1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικώνΑλάτι και πιπέρι για γεύση

Για το κινόα καρύδας

400ml γάλα καρύδας1 φλιτζάνι κινόαΠώς θα τη φτιάξεις;Αν φτιάξουμε τη συνταγή με κινόα καρύδας, πλένουμε πολύ καλά την κινόα και σουρώνουμε.  Σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε για 3 λεπτά.Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και 1/2 φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε να σιγοβράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα να είναι μαλακή και αφράτη και να απορροφηθεί το νερό. Αφήνουμε στην άκρη.Εν τω μεταξύ, θερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λάδι καρύδας. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, μπρόκολο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 5 λεπτά.Προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ, το καγιέν, το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τις ντομάτες τα τελευταία 5 λεπτά για να μη μαγειρευτούν πολύ. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.Σερβίρουμε πάνω από την καρύδα κινόα και ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού αν επιθυμούμε.

Διαβάστε επίσης:

Κάψε το φαγοπότι των Χριστουγέννων!

Photo: minimalistbaker.com

Το άρθρο Η ιδανική σούπα για την αποτοξίνωση των εορτών! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα