Τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην υγεία σου που δεν έχεις φανταστεί!

13:00 25/1/2020 - Πηγή: iPop

Ποιος καφές σε ξυπνάει πιο γρήγορα από τον ελληνικό; Ποιος είναι πιο κατάλληλος τις κρύες μέρες του χειμώνα; Τον αγαπάμε τόσο πολύ και μόνο η μυρωδιά του μας φτιάχνει τη διάθεση. Ωστόσο, μιας και τον πίνουμε συχνά, καλό θα ήταν να ξέρουμε και τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην υγεία. 

Βγαίνεις κι εσύ έξω για καφέ και προτιμάς τον ελληνικό; Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος καφές που θα φτιάξεις σ’ έναν καλεσμένο σου; Αν αγαπάς κι εσύ τόσο πολύ τον καφέ αυτό και τον εντάσσεις στην καθημερινότητά σου, τότε πρέπει σίγουρα να ξέρεις κι όλα όσα σου προσφέρει.

Ποια τα οφέλη του ελληνικού

καφέ στην υγεία σου;

Αντιοξειδωτική δράση

Ο ελληνικός καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, όπως το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και οι μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών. Σε προστατεύει, ακόμα από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου και πρόωρη γήρανση.

Ενυδάτωση

Για το νερό δεν το λένε κυρίως; Κι όμως, κι ο ελληνικός καφές συμβάλλει στην καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού χάρη στη διουρητική δράση της καφεΐνης.

PexelsΠνευματική τόνωση

Δυο φλιτζανάκια ελληνικού καφέ μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τον εγκέφαλο, να διώξουν το στρες και να σε θέσουν σε πνευματική εγρήγορση. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, της νόσου του Parkinson και της άνοιας.

Καλύτερη αθλητική απόδοση

Αν δεν έχεις κουράγιο να πας στο γυμναστήριο, τότε ένα φλιτζάνι καφέ θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια. Ο ελληνικός καφές παρέχει μια πολύ συμπυκνωμένη δόση καφεΐνης που αποτελεί φυσικό διεγερτικό και ενισχύει τις αθλητικές και πνευματικές επιδόσεις.

Σύμμαχος και στη δίαιτα

Το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ειδικά αν αποφεύγεις και τη ζάχαρη στον καφέ είναι η καλύτερη λύση για καφέ όταν κάνεις δίαιτα. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως ο ελληνικός καφές σου προσφέρει μέταλλα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολυφαινόλες.

Άλλωστε, το λένε και οι διαιτολόγοι πως ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος!

Διάβασε ακόμα:

Πόσος καφές είναι too much; Μια έρευνα έχει την απάντηση!

Photo: Unsplash/ Nick Karvounis

Το άρθρο Τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην υγεία σου που δεν έχεις φανταστεί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα