Τα λάθη που κάνεις στο μπάνιο και βλάπτεις την υγεία σου

19:00 10/7/2020 - Πηγή: iPop

Το μπάνιο σου αποτελεί έναν από τους πιο καθαρούς χώρους του σπιτιού σου. Είναι, όμως, έτσι ή απλά νομίζεις πως είναι; Τα πάντα εκεί μέσα λάμπουν και είναι πεντακάθαρα αφού είσαι συνεχώς με ένα πανί ποτισμένο με απορρυπαντικό και κάνεις βόλτες για να βρεις τις ατέλειες που μπορεί να ξέχασες να επιμεληθείς νωρίτερα. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα μικρά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο και δεν σου πάνε καν στο μυαλό! Μπορούν, όμως, να σου κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη χωρίς να το καταλάβεις και να σε ταλαιπωρήσουν πολύ, ενώ αποτελούν και κίνδυνο για την υγεία μας.

Ποια είναι, λοιπόν, τα καθημερινά λάθη
που κάνουμε στο μπάνιο μας;Αλλάζουμε την πετσέτα μετά από μέρες. Είναι μεγάλο λάθος να μην αλλάζεις πετσέτα σου καθημερινά ή έστω ανά δύο μέρες. Τα βακτήρια που βρίσκονται στο υγρό περιβάλλον της πετσέτας κάνουν πάρτι και ας μην μπορούμε να τα δούμε με γυμνό μάτι. Ο μόνος τρόπος να τα διώξουμε μακριά είναι να την αλλάζουμε συνεχώς και να την βάζουμε στο πλυντήριο να πλυθεί σε υψηλή θερμοκρασία!Ξεχνάμε να αλλάξουμε σφουγγάρι. Το σφουγγάρι είναι σαν την πετσέτα και πρέπει να αλλάζεται και αυτό συχνά αφού εγκλωβίζει βακτήρια και μύκητες. Δεν λέμε να το αλλάζεις κάθε δύο μέρες, όπως πρέπει να κάνεις με την πετσέτα σου, αλλά θα ήταν καλό να το κάνεις κάθε 3 με 4 εβδομάδες.

PexelsΜπαίνουμε στο μπάνιο χωρίς να φοράμε παντόφλες. Πρόκειται για ένα τραγικό λάθος. Έτσι, φέρνουμε σε επαφή τα πόδια μας με τα βακτήρια που μπορούν να μεταφερθούν στο πάτωμα ακόμα και με το πάτημα από το καζανάκιΈχουμε την οδοντόβουρτσα μας κοντά στη λεκάνη!  Ιδανικά η οδοντόβουρτσα πρέπει να βρίσκεται μακριά από την λεκάνη, όπως, σου έχουμε πει και παλιότερα, αλλά επειδή αυτό είναι αδύνατο (θέλει πάνω από 5 μέτρα από τη λεκάνη) προσπάθησε να δημιουργήσεις κάποιο “τείχος” για να την προστατέψεις από τις σταγόνες που φεύγουν με το πάτημα στο καζανάκι.

GETTY/HERO IMAGESΠλένουμε τα χέρια μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Με το να ρίξουμε λίγο σαπούνι και λίγο νερό στα χέρια δεν φεύγουν στην ουσία τα μικρόβια που κάνουν βόλτες στην επιφάνεια τους. Το σωστό πλύσιμο διαρκεί αρκετή ώρα (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όπως, τονίζουν σε έρευνες τους γιατροί) και πρέπει να περιέχει έντονες και δυνατές κινήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Όλοι κάνουμε αυτά τα λάθη στο ντους και επιβαρύνουμε την υγεία μας!

Photo: Freepik

Το άρθρο Τα λάθη που κάνεις στο μπάνιο και βλάπτεις την υγεία σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα