Πανελλήνιες: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

19:00 10/7/2020 - Πηγή: iPop

Ημέρα αφιερωμένη στις Πανελλαδικές η σημερινή, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Μαζί με την ανακοίνωση των βαθμών, όμως, ήρθαν και οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις φέτος αναμένεται να έχουν πτώση στις σχολές του πρώτου επιστημονικού

πεδίου, ενώ στο δεύτερο και στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο εκτιμάται ότι θα εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των μαθητών φέτος είναι χαμηλότερες σε πολλά μαθήματα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ενώ οι εκτιμήσεις, πριν τις βαθμολογίες, έκαναν λόγο ότι η Χημεία θα ήταν εκείνη που θα έριχνε τις βάσεις στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, τελικά συμπεραίνουμε ότι η πτώση θα έρθει λόγω της Βιολογίας.

Σχετικά με το δεύτερο και το τέταρτο, οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα κι αναμένεται να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι, εφόσον συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Ο αριθμός των αρίστων φέτος είναι αρκετά μειωμένος. Συγκεκριμένα, πέρυσι είχε γράψει πάνω από 16 το 21% και φέτος μόλις το 6%.

Διάβασε εδώ όσα θέλεις να ξέρεις για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020:1ο επιστημονικό πεδίο: Μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών.2ο επιστημονικό πεδίο: Μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, όμως, αυτό δεν φαίνεται πως θα επηρεάσει τα υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.3ο επιστημονικό πεδίο: Οι ιατρικές σχολές αναμένεται να δουν μικρή πτώση των ορίων. Πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.4ο επιστημονικό πεδίο: Πιθανή άνοδος στις οικονομικές σχολές, καθώς φέτος τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες | Πώς θα τις δεις;

Photo: Freepik

Το άρθρο Πανελλήνιες: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα