H Vogue Arabia βάζει ένα τέλος στα στερεότυπα στη βιομηχανία της μόδας

17:15 3/7/2021 - Πηγή: iPop

Το θερινό τεύχος της Vogue Arabia βάζει ένα τέλος στα στερεότυπα και έχει ως θέμα το Body Positivity, με πρωταγωνίστρια την Precious Lee, και αποτελεί μια ωδή στο body diversity και τη γυναικεία ενδυνάμωση, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές έννοιες για το τι κάποτε η κοινωνία περιέγραφε ως το τέλειο σώμα.

Φορώντας ένα φαντασμαγορικό, λεοπάρ φόρεμα, το super model Precious Lee

πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο της Vogue Arabia για τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2021, σε ένα τεύχος το οποίο έχει ως στόχο να περάσει ηχηρά μηνύματα για το Body Positivity και αποτελεί μια σπουδαία στιγμή για τη βιομηχανία της μόδας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια πρόβαλε μια κουλτούρα, η οποία βασίζεται στο one size, στην έλλειψη μεγεθών από τα fashion brands, στην έλλειψη γυναικών όλων των σωματοτύπων στα media και στην έλλειψη γυναικών με καμπύλες στις πασαρέλες και στα περιοδικά μόδας. Το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή τη φορά η Vogue αφορά όλες τις γυναίκες! Αγάπησε το σώμα σου και βοήθα να καταρριφθούν τα στερεότυπα της κοινωνίας!

Η Vogue Arabia βάζει ένα τέλος στα στερεότυπα με πρωταγωνίστρια την Precious lee

Η Mik Zazon αποτελεί τη δική μας πηγή έμπνευσης και σε βοηθά να αγαπήσεις το σώμα σου

Θέλοντας να θολώσει τις παραδοσιακές και στερεοτυπικές αντιλήψεις που υπάρχουν γύρω από το γυναικείο σώμα, η Vogue Arabia επέλεξε την Precious Lee, ένα μοντέλο – ακτιβίστρια που εκπροσωπεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το inclusivity στη μόδα, για το εξώφυλλό της. Στο εξώφυλλο, η Lee εντυπωσιάζει φορώντας ένα εκπληκτικό λεοπάρ φόρεμα του σαουδαραβικού label Ashi Studio και ποζάροντας στον φακό της Paola Kudacki, η Lee σπάει τα στερεότυπα με απόλυτη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Σχετικά με τεύχος της Vogue για τον Ιούλιο – Αύγουστο 2021, μίλησε και ο αρχισυντάκτης Manuel Arnaut: “Αυτόν τον μήνα πλησιάσαμε το θέμα του γυναικείου σώματος από την πιο ρεαλιστική πλευρά του. Κάθε χρόνο, καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται και πλησιάζει η εποχή του μαγιό, πολλοί από εμάς ξεκινούν τρελές δίαιτες και ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, αναζητώντας γρήγορα αποτελέσματα με τον πιο ρηχό τρόπο, αθλούμαι μόνο για να χάσω βάρος γρήγορα και όχι για την υγεία μου. Αυτό το γεγονός θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ετών πλύσης εγκεφάλου από τις βιομηχανίες της μόδας, που προωθούν σκληρά μοτίβα ομορφιάς και μια ιδέα ότι όσο πιο αδύνατος είσαι, τόσο πιο όμορφος είσαι. Ευτυχώς, η κοινότητα της μόδας, από εκδότες έως σχεδιαστές, προσπαθεί να καταπολεμήσει αυτή τη συνήθεια.”

6 Instagram accounts που αναδεικνύουν το γυναικείο φύλο και δίνουν έμπνευση σε κάθε γυναίκα εκεί έξω!

Επιπλέον, το Body Positivity της Vogue προχωρά πιο πέρα ​​από το δέρμα, φέρνοντας στο προσκήνιο τρεις εξαιρετικές γυναίκες, η καθεμία από τις οποίες έχει χάσει ένα πόδι. Έχουν υποστεί βαριά τραύμα, παρόλα αυτά ξεπέρασαν τις αντιξοότητες και έδειξαν τεράστιο θάρρος και σήμερα είναι αθλήτριες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο. Η Λιβανέζα αθλήτρια Dareen Barbar, η Αιγύπτια μητέρα Rania Hammad και η Ιρακινή φαρμακοποιός, αθλήτρια και τηλεοπτική παρουσιάστρια Zainab Aleqabi φωτογραφήθηκαν από τη φωτογράφο Sandra Chidiac. “Θα έλεγα στον 15χρονο εαυτό μου μετά τη χειρουργική επέμβαση να είναι υπομονετικός, να μην νοιάζεται τι σκέφτονται οι άλλοι και να πιστεύει σε εμένα”, αναφέρει η Barbar, ενώ η Hamad θυμάται τα μαθήματα της ζωής της: “Να είσαι γενναία και δυνατή γιατί η ζωή είναι τόσο δύσκολη. Υπάρχει πάντα φως στο τέλος της σήραγγας”. Η Aleqabi, η οποία δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο “Disabled and Proud”, μιλάει για την επιθυμία της να “σπάσει αυτό το εμπόδιο ανάμεσα στον εαυτό της και την κοινωνία”. Πιστεύει ότι όσο περισσότερα άτομα μάθουν την ιστορία της, τόσο περισσότερα θα καταλάβουν πως τα σώματά τους κρύβουν την ιστορία της ζωής τους.

Τέλος, η Vogue Arabia με το συγκεκριμένο τεύχος διευρύνει και την έννοια της θηλυκότητας, θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως μια γυναίκα με πολύ γυμνασμένο σώμα, πόδια και κοιλιακούς δεν παύει να είναι γυναίκα, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα. Περιλαμβάνει στο τεύχος της την αθλήτρια Somaiah Al Dabbagh, η οποία δήλωσε: “Μπορείς να έχεις θηλυκότητα και γυμνασμένο κορμί”, ενώ τα λόγια της προπονήτριας Angelica Yassine ήταν: “Η σχέση του σώματός σας και της θηλυκότητάς σας είναι κάτι που το αποφασίζετε μόνο εσείς και κανένας άλλος” και η μηχανικός και αθλήτρια crossfit Dara Kayyali συμπλήρωσε: “Οι γυναίκες με μυς έχουν την ανάγκη να αισθάνονται όμορφες.”

Τα quotes που δίνουν δύναμη σε κάθε γυναίκα να συνεχίσει να προσπαθεί!

Σε ένα τόσο αναγνωρισμένο περιοδικό μόδας, σαν τη Vogue Arabia, που γιορτάζει το body positivity, το γεγονός ότι πρόσωπα σαν την Precious Lee αλλά και των υπόλοιπων γυναικών που αναφέρθηκαν, μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαίο και σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο H Vogue Arabia βάζει ένα τέλος στα στερεότυπα στη βιομηχανία της μόδας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα