Τα 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου για τη χρήση της μάσκας

20:45 27/9/2020 - Πηγή: iPop

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη κι αυτό επηρεάζει όλους μας. Καλούμαστε να δουλέψουμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, να προσέχουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ενώ τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μάσκα. Κι ενώ γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι για το καλό μας, πρέπει να προσέξουμε να μην μας γυρίσει… μπούμερανγκ. Τι εννοούμε; Ότι μερικά συχνά λάθη στη χρήση της μάσκας μπορεί τελικά να έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε περισσότερο.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό όλοι οι γονείς να διδάξουν

στα παιδιά τους τον σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας αλλά και τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγουν.

Εμείς ετοιμάσαμε έναν σύντομο οδηγό με τα 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου για τη χρήση της μάσκας. Αυτοί οι 5 κανόνες εννοείται πως είναι σημαντικά μαθήματα και για τους μεγάλους.

FreepikΤι πρέπει να ξέρει το παιδί σου και τα κοινά λάθη στη χρήση της μάσκας#1 Πώς να βάζει και βγάζει σωστά τη μάσκα

Οι παρακάτω επίσημες οδηγίες είναι αυτές που πρέπει να γνωρίζει και να ακολουθεί το παιδί σου:

Πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι ή χρησιμοποιούμε αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, προτού αγγίξουμε τη μάσκα.Η εξωτερική πλευρά της μάσκας είναι εκείνη που έχει χρωματισμό, συνήθως απαλό πράσινο ή γαλάζιο.Η πάνω πλευρά της μάσκας έχει μια μπανέλα που λυγίζει. Είναι η ράχη που τοποθετείται στη μύτη μας.Περνάμε τα δάχτυλά μας απ’ τα κορδόνια και τα περνάμε πίσω απ’ τα αυτιά μας.Τραβάμε τις πλευρές της μάσκας ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του σαγονιού και τη μύτη μας.Πιέζουμε την πάνω πλευρά της μάσκας ώστε να την προσαρμόσουμε ακριβώς στη μύτη μας.Αποφεύγουμε να ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε.Αφαιρούμε τη μάσκα κρατώντας την μόνο απ’ τα κορδόνια και την πετάμε στα σκουπίδια.#2 Να μην αγγίζει τη μάσκα

Όταν μια μάσκα φορεθεί, θα πρέπει να την αγγίζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Αυτό βοηθά στην αποφυγή μόλυνσης. Μπορεί αυτό να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά θα πρέπει το παιδί σου να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ακουμπάει κάθε τρεις και λίγο τη μάσκα του, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μολύνει με τα χέρια του την ασπίδα προστασίας του.

Pexels#3 Να μην την τραβάει προς τα κάτω

Εάν το παιδί τραβήξει τη μάσκα του προς τα κάτω ή την βγάλει από τα αυτιά του όταν μιλάει σε άλλους, ουσιαστικά χάνεται όλος ο σκοπός της χρήσης της. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για προσαρμογή, αλλά είναι σημαντικό να μένει η μάσκα στο πρόσωπο, στη σωστή θέση.

#4 Να μην αφήνει τη μάσκα του όπου βρει

Είναι πολύ δελεαστικό για ένα παιδάκι να βγάλει για λίγο τη μάσκα του και να την ακουμπήσει στο πεζούλι, στο παγκάκι ή ακόμα και στο θρανίο του. Πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι όλες αυτές οι επιφάνειες είναι βρώμικες και δεν έχουν απολυμανθεί, επομένως δεν πρέπει να ακουμπάει εκεί η μάσκα και μετά να χρησιμοποιείται ξανά.

Δείξε του πώς πρέπει να τοποθετεί τη μάσκα του σ’ ένα ειδικό σακουλάκι μέχρι να πλυθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά και εξήγησέ του ότι εάν την ακουμπήσει σε κάποια επιφάνεια, δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσει ξανά.

Pexels#5 Πότε πρέπει να αλλάζει τη μάσκα

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να μπορέσει το παιδί σου να καταλαβαίνει από μόνο του πότε η μάσκα του χρειάζεται αλλαγή. Εάν υγρανθεί, λερωθεί, καταστραφεί με τον οποιοδήποτε τρόπο ή ακουμπηθεί από τρίτους, θα πρέπει να απορρίπτεται (εάν είναι μιας χρήσης) ή να αποθηκεύεται για πλύση, εάν μιλάμε για υφασμάτινη. Στη συνέχεια, θα πρέπει το παιδί να φοράει μια νέα μάσκα.

Εάν απ’ την εμπειρία σου ή απ’ τις γνώσεις σου, θεωρείς ότι αξίζει να συμπληρωθούν κι άλλα μαθήματα για τη μάσκα, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου για τη χρήση της μάσκας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα 5 πράγματα που πρέπει να μάθεις στο παιδί σου για τη χρήση της μάσκας,