Συρία: Κούρδοι κατέλαβαν πόλη μεταξύ Αζάζ και Χαλεπίου

19:06 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέες εξελίξεις στην Συρία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, δηλαδή τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού σε συνεργασία με συμμάχους από την αντιπολίτευση της Συρίας κατέλαβαν πόλη μεταξύ της Αζάζ και του Χαλεπίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάληψη του 70% των εδαφών της πόλης Ταλ Ριφαάτ.

Σημειώνεται πως οι Κούρδοι του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης δέχονται κατηγορίες από τους Τούρκους πως είναι είναι σύμμαχοι της συριακής Κυβέρνησης και τους κατηγορούν για τρομοκρατία, επειδή έχουν σχέσεις με το PKK.

Οι

Κούρδοι όμως τυγχάνουν της υποστήριξης από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, καθώς όπως υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές, οι Κούρδοι συμμετέχουν στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και κάνουν έκκληση για να σταματήσει η Τουρκία τις επιθέσεις εναντίον τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, πως συνεχίζεται η κλιμάκωση των επιθέσεων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία, έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια με τους τουρκικούς εναέριους βομβαρδισμούς στα συροτουρκικά σύνορα.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επανέλαβε η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές να προελάσουν στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Συρίας, δηλώνοντας πως «θα ανταποδίδουμε κάθε κίνηση των Κούρδων».

Photo: AFP

The post Συρία: Κούρδοι κατέλαβαν πόλη μεταξύ Αζάζ και Χαλεπίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα