Η ΕΚΤ πιέζει για τα κόκκινα δάνεια

18:57 15/2/2016 - Πηγή: iPop

«Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ερωτόμενος από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσο σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και την πρώτη αξιολόγηση.

Πέρα από τις απαιτήσεις για το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό των Θεσμών, η ΕΚΤ ασκεί τις δικές της πιέσεις στην Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. «Οι συζητήσεις με τις

ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς ακόμη να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση αλλά με ένα «πακέτο» το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο» δήλωσε ο κ. Ντράγκι.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, σχετικά τόσο με την εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις και την πρώτη αξιολόγηση ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση» και συμπλήρωσε:

Νωρίς να καθορίσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της. Στόχος ένα «πακέτο» το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βασίζεται σε διάφορες παράγοντες, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταβάλουν ουσιαστική προσπάθεια για να λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι σημαντικό το θέμα αυτό να ληφθεί προκειμένου να «απελευθερωθούν» κεφάλαια προς την πραγματική οικονομία, αλλά και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Για ουσιαστικό γεφύρωμα του χάσματος γενεών που υπάρχει στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας έκανε λόγο ο Μάριο ντράγκι: «Σε δημοσιονομικό επίπεδο υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικό γεφύρωμα στο χάσμα των γενεών», υποστήριξε.

Ετοιμοπόλεμος ο Ντράγκι

Έτοιμος να δράσει αν χρειαστεί δήλωσε πως είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Δευτέρα.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε:

Στον απόηχο της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αναταραχής, θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις στις τράπεζες μας. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη σταθεροποίηση των τιμών, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα διστάσουμε να δράσουμε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε πως η νομισματική πολιτική έχει απαιτήσεις. Και εστίασε στην ταυτόχρονη εφαρμογή των κατάλληλων δημοσιονομικών πολιτικών ενώ κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη βάση στην υλοποίηση αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα έχουν ως στόχο να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στον τραπεζικό κλάδο τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2012. Βέβαια, σημείωσε ότι υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα τα οποία σαφώς και έχουν προβλήματα.

The post Η ΕΚΤ πιέζει για τα κόκκινα δάνεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα