Συνταγή για τραγανά φαλάφελ στο air fryer – Ο πιο υγιεινός τρόπος για να απολαύσεις τους αγαπημένους σου ρεβυθοκεφτέδες

16:00 17/2/2022 - Πηγή: iPop

Αυτά τα φαλάφελ στο air fryer είναι εξαιρετικά τραγανά από έξω και ζουμερά αφράτα από μέσα. Μάθε, λοιπόν, πώς μπορείς να φτιάξεις ένα υγιεινό φαλάφελ με λίγες θερμίδες στην φριτέζα αέρος χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή. Μόλις τα ετοιμάσεις, γεμίστε με φαλάφελ μία ζεστή τορτίγια με πολλά λαχανικά και λίγο σάλτσα από ταχίνι ή μπορείς να φτιάξεις μια χορταστική σαλάτα με φαλάφελ. Όπως κι αν τα σερβίρεις, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα απολαύσεις!

Τι είναι το air

fryer και γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις και τρως;

Φαλάφελ στο air fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 φλιτζάνι ρεβίθια ξερά½ φλιτζάνι μαϊντανός½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου 3 σκελίδες σκόρδο½ μικρό λευκό κρεμμύδι χοντροκομμένοαλάτι για γεύση1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερΛάδι

5 tips για το air fryer που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Μουσκεύοντας ρεβίθια:Βάλε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και πλύνε τα με τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να καθαρίσει το νερό. Βάλε τα σε ένα μεγάλο μπολ.Πρόσθεσε αρκετό νερό (3 εκατοστά πάνω από τα ρεβίθια), σκέπασέ τα και άφησέ τα να μουλιάσουν για 18-24 ώρες.Μετά το μούλιασμα, διπλασιάζονται ή σχεδόν τριπλασιάζονται σε μέγεθος.Στράγγισε το νερό που μουλιάζει.Παρασκευή μείγματος Falafel:Πρόσθεσε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα χοντροαλεσμένο μείγμα.Πρόσθεσε τα μουλιασμένα, στραγγισμένα ρεβίθια, τα μπαχαρικά (τριμμένο κόλιανδρο, τριμμένο κύμινο, πιπέρι καγιέν), αλάτι, πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.Χτύπα τα υλικά μέχρι να πάρουν ψιλοτριμμένη μορφή.Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 1 ώρα.Τώρα άρχισε να πλάθεις σε σχήμα μπάλας.

Υγιεινά chips γλυκοπατάτας στο air fryer, με ελάχιστο λάδι, έξτρα τραγανά!

Φαλάφελ στο Air Fryer:Μετάφερε τις μπάλες σε ένα καλάθι φριτέζας και ρίξε ελάχιστο λάδι.Τα τηγανίζεις στους 190°C για περίπου 12-13 λεπτά . Γύρω στα 8-9 λεπτά, κούνησε το καλάθι ή μετακίνησε απαλά τα μπιφτεκάκια.Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρεις σε ένα πιάτο.

Ρεβυθοκεφτέδες με σως ταχίνι από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρήσιμα tips:Χρησιμοποίησε στεγνά ρεβίθια (όχι σε κονσέρβα ή μαγειρεμένα). Μούλιασε τα ρεβίθια για 24 ώρες και έπειτα χρησιμοποίησέ τα στη συνταγή.Ψύξε το μείγμα φαλάφελ στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Το άμυλο από τα αποξηραμένα, μουλιασμένα ρεβίθια έχει αρκετό χρόνο για να απορροφηθεί, έτσι θα είναι εύκολο να σχηματιστούν οι μπάλες χωρίς να χωριστούν.Πλάσε τα φαλάφελ σε σχήμα μικρού μπιφτεκιού, αν σκοπεύεις να τα σερβίρεις με τορτίγια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για τραγανά φαλάφελ στο air fryer – Ο πιο υγιεινός τρόπος για να απολαύσεις τους αγαπημένους σου ρεβυθοκεφτέδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα