Make peace not war: Η πιο δυνατή αγκαλιά για φέτος έγινε από έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό αθλητή

14:11 17/2/2022 - Πηγή: iPop

Δικαιωματικά η φωτογραφία της ημέρας ανήκει σε δύο αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι έκαναν την πιο ξεχωριστή αγκαλιά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο. Παρά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσία οι δύο αθλητές μας έδειξαν πόσο όμορφη είναι η ανθρωπότητα όταν υπάρχει ειρήνη και αγάπη. Αν και έχουμε δει πολλούς αθλητές να αγκαλιάζονται στους Αγώνες, σίγουρα

αυτή η στιγμή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας.

Στο βάθρο, ο Qi Guangpu από την Κίνα, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, και ο Abramenko, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, κρατούσαν τις σημαίες της Κίνας και της Ουκρανίας, ενώ ο Burov, που κατέλαβε την τρίτη θέση, έδειξε το λογότυπο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο μπράτσο του, καθώς η ρωσική σημαία απαγορεύεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως συνέπεια του σκανδάλου ντόπινγκ της χώρας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να τελείωσαν αλλά μας δίδαξαν μαθήματα ζωής

Ρώσος και Ουκρανός αθλητής πανηγύρισαν αγκαλιά για έναν πολύ ξεχωριστό σκοπό

Νωρίτερα στους Αγώνες, ο Ουκρανός συμπαίκτης του Abramenko, Vladyslav Heraskevych, σήκωσε ψηλά μια πινακίδα που έγραφε «όχι πόλεμος στην Ουκρανία» αφού ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στον αγώνα.

«Αυτή είναι η θέση μου», είπε ο Heraskevych στο Associated Press μετά τον διαγωνισμό του. «Όπως κάθε λαός, δεν θέλω πόλεμο». Και πρόσθεσε: «Θέλω ειρήνη στη χώρα μου και θέλω ειρήνη στον κόσμο γενικά. Αυτή είναι η θέση μου, γι’ αυτό παλεύω. Αγωνίζομαι για την ειρήνη».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αμερικάνοι φορούν ροζ μάσκες και ενώνουν τα ξίφη τους απέναντι στη βία κατά των γυναικών

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει αυξηθεί. Για εβδομάδες, περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι στρατιώτες και μια σταθερή ροή οχημάτων και εξοπλισμού έχουν σταθμεύσει κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είπαν ότι ο πρόεδρος Vladimir V. Putin της Ρωσίας φαίνεται να προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας εισβολή.

Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι αποσύρει ορισμένους στρατιώτες από θέσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι δεν είχαν δει τέτοιου είδους στοιχεία.

Κανένας άλλος Ουκρανός αθλητής δεν έχει σηκώσει το ανάστημά του σε αγώνες, και ενώ οι περισσότερες χειρονομίες διαμαρτυρίας απαγορεύονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν ελήφθησαν μέτρα εναντίον του Heraskevych. 

Πρωταθλητισμός και ψυχική υγεία: Πόσο βαρύ είναι τελικά ένα μετάλλιο;

Η Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή έγραψε στη συνέχεια μια «ομόφωνη έκκληση για ειρήνη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πατρίδα, είμαστε ψυχικά με τις οικογένειες και τους φίλους μας».

Πάντως είναι όμορφο να βλέπεις τους ανθρώπους αγαπημένους και αγκαλιασμένους. Η αγάπη όλα τα νικά άλλωστε. Όπως λέει και η πολύ γνωστή φράση: Make peace, not war. Ας κρατήσουμε αυτό λοιπόν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Make peace not war: Η πιο δυνατή αγκαλιά για φέτος έγινε από έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό αθλητή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα