Συνταγή για φανταστικά energy balls με φυστικοβούτυρο

15:41 20/1/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε ανάγκη από ενέργεια στην καθημερινότητά μας, αλλά συχνά ξεχνάμε να την αναζητήσουμε σε αυτά που τρώμε. Όμως, η σημερινή συνταγή για energy balls με φυστικοβούτυρο και βρώμη είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Μπορείς να ξεκλέψεις 15 λεπτά απ’ τον χρόνο σου (ίσως λέμε και πολύ) για να φτιάξεις αυτές τις μπουκίτσες ενέργειας που θα έχεις στο ψυγείο σου όταν θέλεις ένα σνακ, αλλά με υγιεινά λιπαρά, χωρίς πολλή ζάχαρη, πρωτεϊνες και γεμάτο φυτικές

ίνες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για energy balls:

Για 16 energy balls:

φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (160 g) 1 φλιτζάνι βρώμη (100 g) και λίγη παραπάνω για επικάλυψη1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι ¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (40 g) και λίγες παραπάνω για επικάλυψη ¼ φλιτζάνι λιναρόσπορο (40 g) – προαιρετικάΠώς θα φτιάξεις τις μπουκίτσες ενέργειας;Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά (αν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, άφησε το μείγμα για μισή ώρα).Μόλις παγώσει, φτιάξε μπαλίτσες μεγέεθους περίπου 2,5 cm. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση βρώμης και σταγόνων σοκολάτας σε μια επιφάνεια κοπής και κυλάμε πάνω τις μπουκίτσες.Απολαμβάνουμε!

Μπορείς να βάλεις κι άλλα υλικά της επιλογής σου ή να αντικαταστήσεις κάποια, ανάλογα με τα υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για φυστικοβούτυρο, ταχίνι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Συνταγή για φανταστικά energy balls με φυστικοβούτυρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα