Πώς να περιποιηθείς τη γάτα σου στο σπίτι; Αναλυτικός οδηγός για να ‘ναι πάντα όμορφη και καθαρή

14:52 20/1/2021 - Πηγή: iPop

Η περιποίηση της γάτας στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν η γάτα σου αντιστέκεται. Ωστόσο, όλα μπορούν να σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα αν διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό.

Πολλοί μένουν στο πώς να κάνουν κάτι, για παράδειγμα στο πώς να βουρτσίσουν τη γάτα τους, κι όχι στο τι, δηλαδή στο τι χρειάζεται η γάτα και τι πρέπει να κάνουν. Μην ξεχνάς πως όσο μικρή κι αν είναι, δεν είναι λίγα αυτά που έχεις να κάνεις για να είναι περιποιημένη.

Όσα πρέπει να θυμάσαι για την περιποίηση της γάτας στο σπίτιΠροσδιόρισε τις ανάγκες
της

Όπως είπαμε και πριν, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι χρειάζεται η γάτα σου. Μια γάτα που δεν έχει τρίχα λόγω της ράτσας της δεν χρειάζεται βούρτσισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιποιηθείς το δέρμα και τα νύχια της.

Οι περισσότερες γάτες με κοντή τρίχα συνήθως πρέπει να βουρτσίζονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες, αλλά για μερικές ίσως να είναι αρκετό και μία φορά το μήνα. Οι γάτες με μεσαίου μήκους τρίχα χρειάζονται εβδομαδιαίο βούρτσισμα, ενώ αυτές με μακριά τρίχα απαιτούν καθημερινό βούρτσισμα και χτένισμα.

Πώς να διαχειριστείς σωστά το βούρτσισμα της γάτας σου

Το βούρτσισμα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους διαχείρισης των τριχών της γάτας που μπορούν να συσσωρευτούν εύκολα στους καναπέδες και τα ρούχα σου. Επίσης, προσφέρει στην ίδια φυσική άνεση και βοηθά στην υγεία των μαλλιών της. Χάιδεψε στη γάτα σου απαλά και στη συνέχεια χτένισέ τη με μια απαλή βούρτσα που έχεις μόνο γι’ αυτή, κι όχι δική σου.

Pexels Λούσιμο της γάτας

Το πόσο συχνά λούζεις τη γάτα σου εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας της και τον τρόπο ζωής της. Μια γάτα χωρίς τρίχες χρειάζεται λούσιμο εβδομαδιαία, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τη συγκέντρωση ρυπών, λαδιών και ιδρώτα στο δέρμα της. Ωστόσο, μπορείς και να τη σκουπίσεις με μια βρεγμένη πετσέτα ή μωρομάντηλα κάποιες φορές. Εάν η γάτα σου έχει τρίχα μπορείς επίσης να εφαρμόσεις αυτή την τακτική, αν το μπάνιο δεν επείγει.

Όπως όλοι ξέρουμε, οι περισσότερες γάτες μισούν το μπάνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις τη γάτα σου να το αγαπήσει ή έστω να νιώθει πιο άνετα με την όλη διαδικασία με την πάροδο του χρόνου.

Μερικές ιδέες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολο το μπάνιο της γάτας σου:

ΛιχουδιέςΣαμπουάν για γάτεςΑντιολισθητικό χαλίΠολλές πετσέτεςΈνας βοηθόςΜην φοράς καλά ρούχα

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο λούσιμο γάτας είναι η προετοιμασία. Δημιούργησε έναν ασφαλή και ήρεμο χώρο, χωρίς εντάσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα την ικανότητά της να δραπετεύσει. Προετοίμασε το νερό πριν μπει η γάτα σου στο μπάνιο γιατί το τρεχούμενο νερό μπορεί να την κάνει να νιώσει άβολα. Φυσικά και το νερό πρέπει να είναι ρηχό, ενώ μην ξεχάσεις να βουρτσίσεις τη γάτα σου, χαλαρώνοντάς τη. Φρόντισε να την ξεπλύνεις και να τη στεγνώσεις καλά.

Πόσες παγίδες έχει το σπίτι για τη γάτα σου;

Κόψιμο των νυχιών της

Το κόψιμο των νυχιών της γάτας σου στο σπίτι μπορεί να σου ακούγεται τρομακτικό, όμως μην ξεχνάς πως είναι απαραίτητο και για την ίδια, για να νιώθει πιο άνετα, και για σένα, για να προστατεύσεις τις κουρτίνες, τους καναπέδες, τα χαλιά, από γρατζουνιές.

Και σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να έχεις μαζί σου έναν βοηθό και λιχουδιές φυσικά.

Πώς θα το κάνεις;

Βρες τη στάση που τη βολεύει. Άλλες βολεύονται ανάσκελα, άλλες μπρούμυτα.Μείνε ήρεμος. Μην της φωνάζεις, μην είσαι διστακτικός, να είσαι αποφασιστικός.Ιδανικά χρησιμοποίησε τον ειδικό νυχοκόπτη για τα νύχια της γάτας. Αλλιώς, κανονικό ανθρώπινο ή ψαλιδάκι, αλλά με προσοχή.Κάντο όταν είναι νυσταγμένη. Θα της πάρει λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσει τι κάνεις και θα έχεις χρόνο να κόψεις δύο νύχια, μάξιμουμ.Πρόσεξε μην κόψεις το δέρμα της! Για να το πούμε ακόμα πιο απλά μην κόψεις το ροζ κομμάτι του νυχιού.

Δεν πειράζει αν τα νύχια δεν είναι κομμένα τέλεια και ομοιόμορφα. Περπατώντας και ξύνοντάς τα, τα νύχια θα ισιώσουν. Όταν κλαίει η γάτα δεν είναι απαραίτητο ότι πονάει. Βάζουμε στοίχημα ότι θα αρχίσει αυτό το σπαρακτικό κλάμα και μόνο όταν ο νυχοκόπτης θα πλησιάσει κοντά της.

Έπειτα κι από αυτόν τον οδηγό, ίσως η περιποίηση της γάτας στο σπίτι να γίνει λίγο πιο εύκολη υπόθεση!

Και με το δέρμα της τι γίνεται; Έτσι θα φροντίσεις το δέρμα της γάτας σου στο σπίτι χωρίς πολύ κόπο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να περιποιηθείς τη γάτα σου στο σπίτι; Αναλυτικός οδηγός για να ‘ναι πάντα όμορφη και καθαρή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα