Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για το Κυπριακό. Αναστασιάδης-Akıncı ζητούν νέα Διάσκεψη

14:45 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο «Μαραθώνιος» για το Κυπριακό συνεχίζεται. Νέα σύνοδο η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη, Αναστασιάδης και Akıncı, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο απεσταλμένος του οργανισμού, Aide.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη, φέρεται να αποφάσισαν να συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση όλο τον Φεβρουάριο έτσι ώστε να μπορέσουν να λύσουν εκκρεμή ζητήματα.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
τόνισε αναφορικά με τη συνάντηση τους:

Οι δύο αρχηγοί ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να ετοιμαστούν, μετά από συνεννόηση και με τις εγγυήτριες δυνάμεις, για συνέχιση της Διάσκεψης για το Κυπριακό σε πολιτικό επίπεδο, στις αρχές του Μάρτη

Προσερχόμενος στο Προεδρικό ο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη εξήγησε, ότι επρόκειτο για «μια δημιουργική συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία των συνομιλιών».

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό.

Ενώ υπογράμμισε:

Όσα λιγότερα λέγονται τόσο καλύτερα μπορεί να συμβάλουν στο θετικό κλίμα στον διάλογο, συνεπώς οποιεσδήποτε δηλώσεις δεν συμβάλουν σε αυτό που οι δύο κοινότητες επιδιώκουν

Ο Πρόεδρος της Κύπρο εστίασε στην ένταση Ελλάδας- Τουρκίας επισημαίνοντας, ότι είναι αρνητικός παράγοντας αλλά, όπως δήλωσε «ελπίζει ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Επικοινωνία Αναστασιάδη- Τσίπρα:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, είχε μετά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Τονίζουμε, πως για τη νέα διάσκεψη, μίλησε στο ΡΙΚ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε ότι «το επίπεδό της δεν έχει καθορισθεί, αλλά θα έχει την ίδια μορφή με την προηγούμενη, αφού σε αυτήν θα συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο κοινότητες, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ.Παπαδόπουλος επίσης ανέφερε, πως «στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου θα γίνεται συζήτηση με στόχο την επίλυση των μειζόνων θεμάτων, που αφορούν τα πέντε κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού».

Διαβάστε επίσης:

B. Aide για Κυπριακό: «Θα επανέλθουμε σε διάσκεψη όταν ο χρόνος θα είναι σωστός»

The post Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για το Κυπριακό. Αναστασιάδης-Akıncı ζητούν νέα Διάσκεψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα