Η Τουρκία ξαναχτυπά και συνεχίζει τις προκλήσεις σε σχέση με τα Ίμια

13:54 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Κορυφώνονται οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των Ιμίων που έχει επανέλθει στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες μετά την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από πυραυλάκατο της τουρκικής πλευράς. Νέες προκλητικές δηλώσεις σημειώθηκαν εν νέου την Τετάρτη από την πλευρά της Άγκυρας.

Η Άγκυρα προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τα Ίμια, λίγο μετά αφού ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε ρήξη στεφάνου. Σε δηλώσεις σχετικά με τα Ίμια προχώρησε

ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Veisi Kainak ο οποίος είπε:

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο. Δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας αυτό δεν θα το επιτρέψουν

O ίδιος υποστήριξε ότι «Οι βραχονησίδες «Καρντάκ», όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια και παρόμοιες βραχονησίδες, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους».

Νωρίτερα, σήμερα ο Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε ρήξη στεφάνου πάνω από την περιοχή των Ιμίων, με στόχο να τιμήσει τους Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στα Ίμια.

Λίγη ώρα μετά, αφού ο Πάνος Καμμένος έριξε το στεφάνι και αποχώρησε με το ελικόπτερό του, η τουρκική πλευρά προχώρησε σε νέες προκλήσεις. Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν συνεχόμενες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο. Αναλυτικότερα, στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ίμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Διαβάστε επίσης:

Ίμια: Ρίψη στεφάνου απ’ τον Καμμένο και υπερπτήσεις Τούρκων (Photos & Video)

The post Η Τουρκία ξαναχτυπά και συνεχίζει τις προκλήσεις σε σχέση με τα Ίμια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα