Νόμιμη η παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

12:40 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Νόμιμη κρίθηκε η παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο η κράτηση των οκτώ είναι νόμιμη κι έτσι επικυρώνεται η παράταση της η οποία είχε ήδη αποφασιστεί από τον διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ.

Θυμίζουμε, ότι η ΓΑΔΑ με ανακοίνωση της είχε ζητήσει την

παράταση της κράτησης των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη της απόπειρας πραξικοπήματος για λόγους «δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας».

Η παράταση της κράτησης πραγματοποιείται εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ή όχι ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Στις 30 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή οι οκτώ μετέβησαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών όπου εξετάστηκε αυτεπάγγελτα κεκλεισμένων των θυρών η αίτηση των στρατιωτικών αυτοί υποστήριξαν πως είναι «αθώοι» και ανέφεραν χαρακτηριστικά:

Δεν θεωρούμε ότι ένας αθώος θα πρέπει να παραμένει έστω και μία ημέρα κρατούμενος

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία εμμένει στην έκδοση τους και σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται Αξιωματούχοι της στέλνουν απειλητικά μηνύματα προς την Ελλάδα.

Θυμίζουμε, πως το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με 2 διαφορετικές εκθέσεις έκρινε, ότι δεν θα πρέπει να εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου και στην εμπλοκή τους στο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι απειλές της Τουρκίας και οι πραγματικοί κίνδυνοι για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

The post Νόμιμη η παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα