Βρετανία: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση για την ενεργοποίηση του άρθρου 50

13:12 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από την ΕΕ. Η Κυβέρνηση επιθυμεί να γίνει νόμος το νομοσχέδιο μέχρι τις 7 Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην Teresa Mey να ανακοινώσει στους υπόλοιπους ηγέτες ότι ενεργοποιεί το Άρθρο 50 κατά τη σύνοδο κορυφής στις 9 Μαρτίου.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με ψηφοφορία,

προκειμένου να μπορέσει να περάσει στο επόμενο στάδιο το νομοσχέδιο, δηλαδή να περάσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Όπως ορίζει το πρόγραμμα, οι βουλευτές θα πρέπει να εγκρίνουν και πάλι το νομοσχέδιο, αλλά και ενδεχόμενες τροπολογίες που θα προκύψουν στις 8 Φεβρουαρίου. Θα πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία στη Βουλή των Λόρδων.

Θυμίζουμε, ότι κατά την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων αρκετοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος αψήφησαν την επίσημη κομματική γραμμή που έχει επιβάλει ο Jeremy Corbyn και τελικά επέλεξαν να καταψηφίσουν το Άρθρο 50 του νομοσχεδίου για το Brexit.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποβάλει τροπολογίες 85 σελίδων, σχετικά με το νομοσχέδιο. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η πρόταση για άμεση μονομερή εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι ζουν ήδη στη Βρετανία. Επίσης, στις σελίδες αναφέρεται ακόμα και η ψήφιση στη Βουλή σχετικά με την τελική απόφαση για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο υπουργός του Brexit, David Davis, ο οποίος υπέβαλε το νομοσχέδιο, τόνισε ότι οι βουλευτές θα κληθούν να απαντήσουν εάν και κατά πόσο δείχνουν εμπιστοσύνη στη λαϊκή βούληση.

Από το κόμμα των Συντηρητικών, είναι λίγοι εκείνοι που θα συνεχίσουν να έχουν αντίθετη άποψη. Ο επί 47 χρόνια βουλευτής του κόμματος, Ken Clarke, είναι από αυτούς που έχουν ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους απέναντι στο νομοσχέδιο και την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ξεκινάει η συζήτηση για ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit

The post Βρετανία: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα