Διευκρινίσεις Παππά: Σημείο συζήτησης με το ΕΣΡ το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης

14:27 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών το οποίο χαρακτήρισε «σημείο συζήτησης με το ΕΣΡ» προέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στον Real FM υπογράμμισε πως με βάση το αποτέλεσμά της συζήτησης του ΕΣΡ

η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις κινήσεις της.

«Αν καταστεί τεχνικά εφικτό η αδειοδότηση να προχωρήσει μέσα στο επόμενο λίγο χρονικό διάστημα, τότε δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μεταβατική ρύθμιση για να καλύψει το κενό» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και σημείωσε «αυτό δεν γίνεται, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρανομούμε».

Όταν ερωτήθηκε ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ορκωμοσία του ΕΣΡ, ο αρμόδιος Υπουργός σχολίασε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τονίζοντας πως είναι μεγάλη πρόκληση και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συζητήσει με το ΕΣΡ τα φλέγοντα ζητήματα υποστήριξης και υποδομών της ανεξάρτητης αρχής. Ενώ, μίλησε για έλλειμμα κτηριακό υποδομών και προσωπικού. Επρόκειτο για πολιτική σκοπιμότητα».

«Ξεκινάμε από το ότι η πολιτεία εγγυάται πως το ΕΣΡ θα έχει όλες τις υποδομές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε κτηριακές εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό που χρειάζεται» είπε και συμπλήρωσε:

Όλη η τεχνογνωσία, το δυναμικό και το λογισμικό που συγκροτήθηκε κατά τον διαγωνισμό (σ.σ. που κρίθηκε αντισυνταγματικός) για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του ΕΣΡ από την πρώτη μέρα

Ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης:

Ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος και αναφερόμενος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είπε:

Ο στόχος για κλείσιμο της αξιολόγησης παραμένει. Δυστυχώς όμως βλέπουμε τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που αναδείχθηκαν και προς το τέλος της ολοκλήρωσης της α’ αξιολόγησης, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όσοι επιθυμούν καθυστερήσεις θα αναγκαστούν να δείξουν την ανοχή τους

«Tο βασικό σήμα που θέλουμε να δώσουμε είναι μια απόφαση, μια διαφαινόμενη λύση, που να βεβαιώνει την επενδυτική κοινότητα ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα μπει εμπόδιο στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντηση στο «αν θέση της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση πάση θυσία» και είπε χαρακτηριστικά «είμαστε σε μια διαδικασία πολιτική που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία».

Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup- Λύσεις στις Βρυξέλλες αναζητεί η Υπουργός Εργασίας

The post Διευκρινίσεις Παππά: Σημείο συζήτησης με το ΕΣΡ το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα