Σύλληψη ύποπτου τρομοκράτη στη Γαλλία- Σχεδίαζε επίθεση

23:48 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έλαβε χώρα στην περιοχή Argenteuil, στη Γαλλία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να επιβεβαιώνει ότι έγινε μια σύλληψη το πρωί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν Γάλλο, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης.

Ένα άτομο συνελήφθη στην Argenteuil, γαλλικής

υπηκοότητας, που ανήκε σε τρομοκρατικό δίκτυο και σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα μας

Ο ύποπτος παρακολουθούνταν από τις αρχές επί πολλούς μήνες.

Ο υπουργός Cazeneuve τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επιχείρησης και της σύλληψης με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

«Αυτές οι αναζητήσεις ακολούθησαν μια σύλληψη από τις (μυστικές υπηρεσίες) DGSI την Πέμπτη το πρωί που μας επέτρεψε να σταματήσουμε μια προγραμματισμένη βομβιστική επίθεση στη Γαλλία που ήταν σε προχωρημένο στάδιο».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και η αστυνομία και οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει περιμετρικό κλοιό. Εκπαιδευμένοι σκύλοι συμμετέχουν στην έρευνα.

Μια πολυκατοικία φέρεται να έχει εκκενωθεί προκειμένου να γίνει η εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών από τους πυροτεχνουργούς που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό General Delambre.

Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από τον Πύργο του Άιφελ.

Bernard Cazeneuve: "Cette opération a permis de mettre en échec un projet d'attentat conduit à un stade avancé" https://t.co/IVByHVwduj

— iTELE (@itele) March 24, 2016

Counterterror operation in #Argenteuil, #Paris, according to @BCazeneuve an attack has been foiled. Pic via @B3zero pic.twitter.com/yB82od7zqm

— Abraxas Spa (@AbraxasSpa) March 24, 2016

The post Σύλληψη ύποπτου τρομοκράτη στη Γαλλία- Σχεδίαζε επίθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα