Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου το σκάνδαλο της Volkswagen

21:23 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα η Εξεταστική Επιτροπή του αναμένεται πως θα ερευνήσει την υπόθεση με το σκάνδαλο της Volkswagen.

To Ευρωκοινοβούλιο καλείται να διενεργήσει έρευνα σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το τί γνώριζε η Κομισιόν και γενικά οι εθνικοί Θεσμοί, τί είναι τελικά πίσω από το σκάνδαλο αλλά και ποιος ήξερε για το σκάνδαλο πριν γίνει ευρέως γνωστό τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Κομισιόν φαίνεται πως πλέον αντιδρά και επιθυμεί ακόμα και την αφαίρεση των κυριαρχικών

δικαιωμάτων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κίνησης Οχημάτων αλλά και να επιβάλλει μελλοντικές ποινές.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για ζητήματα απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας σημείωσε πως «εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια και είναι σε θέση να μας εξαπατήσει, τότε πρόκειται για μια παθολογική περίπτωση».

Σημειώνεται ότι τα τεστ για τις εκπομπές ρύπων γίνονταν σε εργαστήρια και οι τιμές ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Από εδώ και πέρα όμως όλα τα τεστ θα γίνονται σε πραγματικές συνθήκες στους δρόμους, ενώ η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου αναρωτιέται γιατί δεν γινόταν ήδη αυτό.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου δεν τάχθηκαν υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα μπορούσε να θέσει τέλος στο σχέδιο για προσωρινή αύξηση των ορίων εκπομπών για τα αυτοκίνητα diesel.

Η Κομισιόν επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι στιγμής να ξεπερνούν κατά 110% τα επίπεδα εκπομπής ρύπων μέχρι το 2019 και κατά 50% το 2020.

Αυτή τη στιγμή τα οχήματα diesel μπορούν να έχουν εκπομπές ρύπων έως και 400% πάνω σε σύγκριση με τους ελέγχους στα εργαστήρια.

Ευρωβουλευτής των Πρασίνων δήλωσε:

Είναι μία απογοητευτική ψήφος. Είναι ξεκάθαρο ότι κέρδισε το λόμπι του αυτοκινήτου. Ξέραμε ότι πρέπει να κάνουν νέους ελέγχους. Αλλά χρησιμοποίησαν αυτή τη συγκυρία για να αποδυναμώσουν το στόχο. Οπότε ναι. Έχουμε καλύτερους ελέγχους αλλά σχεδόν διπλασιάζουμε το στόχο για τις εκπομπές. Οπότε ούτε λίγο ούτε πολύ νομιμοποιούμε τα αυτοκίνητα να μολύνουν περισσότερο. Ενώ είναι μία απώλεια για τη δημοκρατία, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δημόσια υγεία

The post Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου το σκάνδαλο της Volkswagen appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα