Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας

19:52 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Έτσι, η Ε.Ε. θα δώσει στην Τουρκία 3 δις ευρώ και η γειτονική χώρα υποχρεούται να συνεργαστεί για το προσφυγικό.

Η συνεργασία και η βοήθεια που θα παράσχει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παροχή υπηρεσιών υγείας, τροφίμων αλλά και εκπαίδευσης.

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε σχετικά:

Εργαζόμαστε συνεχώς για να ανακόψουμε τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη. Οι συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

αποτελούν ζωτικό μέρος αυτού. Στόχος τους είναι η στόχευση των σωματεμπόρων και την έναρξη έργων που θα βοηθήσει να δώσουμε σε αυτούς που ζουν μέσα και έξω από τα στρατόπεδα προσφύγων, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ευρώπη διαθέτει 3 δισ. ευρώ για τη διευκόλυνση της Τουρκίας με τους πρόσφυγες και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με τους Τούρκους εταίρους μας, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα

Πόσα χρήματα θα δώσει η Ελλάδα;

Τα 3 δις που θα δοθούν από την Ε.Ε. στην Τουρκία θα προκύψουν από το μερίδιο που θα δώσει κάθε μια χώρα από τις 28 που ανήκουν στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα πρόκειται να δώσει 25,1 εκατ. ευρώ.

Δείτε το διάγραμμα με το πόσα χρήματα θα δώσει το κάθε κράτος μέλος:

Σημειώνεται ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας τηρείται η υπόσχεση της Ε.Ε. προς την Τουρκία για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι πρόσφυγες, αλλά και οι κοινότητες υποδοχής.

Θυμίζουμε πως έντονες ήταν οι αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από άλλες χώρες της Ευρώπης ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει την συμφωνία που έχει κάνει με την Ε.Ε.

The post Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα