Σκληρή στάση διατηρεί το κουαρτέτο

21:01 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν φαίνεται να κάνουν βήμα πίσω οι Θεσμοί στις απαιτήσεις που έχουν σχετικά με το ασφαλιστικό, κάτι το οποίο αναπόφευκτα αναφέρθηκε στην συνάντηση του κουαρτέτου με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να μην ήταν στην συνάντηση και το δικό του ραντεβού με τους Θεσμούς να μεταφέρθηκε για την Πέμπτη, ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να μην γίνει αναφορά στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 9ωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τους Θεσμούς είχε αρκετά σημεία εντάσεων, αν και ο Ε. Τσακαλώτος τόνισε πως δεν τέθηκε ζήτημα για περαιτέρω μείωση

των συντάξεων.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής προκειμένου να συζητήσουν για την συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των δανειστών την Πέμπτη.

Υπενθυμίζουμε πως στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και των εκπροσώπων των Θεσμών, πρόκειται να τεθούν σημεία «κλειδιά» για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, το ασφαλιστικό και η διαμόρφωση των εθνικών και επικουρικών συντάξεων(κριτήρια και προϋποθέσεις).

Σημειώνεται πως τα βασικά αγκάθια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, παραμένουν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η φορολόγηση, καθώς και η διαχείριση των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση για τη φορολογία εισοδήματος, πρόκειται να τεθεί συντελεστής φορολόγησης πάνω από 50% για τα εισοδήματα που φτάνουν έως 30.000 ευρώ χρόνο το 2016, ενώ για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ το χρόνο, ο συντελεστής φορολόγησης σχηματίζεται στο 60% .

Τέλος, σημειώνεται πως σχετικά με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων δανείων, η ελληνική πρόταση για παράταση στην προστασία των «κόκκινων» δανείων και εξαίρεση από την πώληση σε ξένα funds εκείνων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία, έγινε αποδεκτή από τους Θεσμούς.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης;14:00: Συνάντηση Θεσμών- Γ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό15:30: Συνάντηση για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση16:30: Ραντεβού για την Τράπεζα της Ελλάδας και τον χρηματοπιστωτικό τομέα18:30 Επαφές για ζητήματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων

The post Σκληρή στάση διατηρεί το κουαρτέτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα