H θεωρία του Stephen Hawking για την ηλεκτρική ενέργεια από τις μαύρες τρύπες

20:38 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην τελευταία επιστημονική του θεωρία, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking είπε πως οι «μίνι» μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον πλανήτη με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά την ίδια στιγμή θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό, εάν δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Στην διάλεξή του, ο Stephen Hawking τόνισε πως μια μαύρη τρύπα που έχει το μέγεθος ενός βουνού θα μπορούσε να εκπέμψει ακτίνες X και Γ περίπου 10 εκατ. megawatts, αρκετά δηλαδή για να προσφέρουν ηλεκτρισμό

σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Όμως επειδή μια μαύρη τρύπα είναι αδύνατο να τεθεί υπό έλεγχο από τους ανθρώπους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του πολιτισμού.

Ο φυσικός σημείωσε επίσης πως αν και έχει γίνει έρευνα για «μίνι» μαύρες τρύπες, προς τον παρόν δεν έχει γίνει κάποιος εντοπισμός.

Αυτό είναι κρίμα, είπε χαριτολογώντας ο Stephen Hawking, γιατί αν είχαν βρεθεί θα είχε πάρει βραβείο Νόμπελ.

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι οι μικρές μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις πρόσθετες διαστάσεις του χωροχρόνου.

Με τον όρο «πρόσθετες διαστάσεις», ο Hawking αναφέρεται σε κάτι πέρα ​​από τις τρεις διαστάσεις που οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι, συν την τέταρτη διάσταση του χρόνου.

Photo: NASA / JPL-Caltech / Reuters

The post H θεωρία του Stephen Hawking για την ηλεκτρική ενέργεια από τις μαύρες τρύπες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα