ΣτΕ: Δεν κατεδαφίζεται το γήπεδο στην Αλεξάνδρας πριν την οικοδόμηση νέου

20:43 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί το γήπεδο στην Αλεξάνδρας πριν την οικοδόμηση νέου έδωσε το ΣτΕ, έπειτα από την ερμηνεία του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την διπλή ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει το αίτημα του ΠΑΟ να θεωρηθεί αντισυνταγματική και παράνομη η μελέτη που έγινε για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ανάπλαση.

Ο ΠΑΟ είχε

ζητήσει με προσφυγή που έκανε ζητούσε να μην κατεδαφιστεί το Απόστολος Νικολαίδης, πριν οικοδομηθεί και λειτουργήσει νέο γήπεδο στον Ελαιώνα, λέγοντας ότι από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο νομοθετικό πλαίσιο έχει παρερμηνευτεί ο χρόνος κατεδάφισης του γηπέδου.

Ο ΠΑΟ θεωρεί ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο συμφωνείται πρώτα η κατεδάφιση και έπειτα η ολοκλήρωση της οικοδόμησης νέου.

Το ΣτΕ τελικά θεώρησε ότι η τροπολογία στο άρθρο 3 του νόμου 4117/2013, που αντικατέστησε τη διάταξη του νόμου 3983/2011, «προβλέπει σαφώς, ότι κατεδάφιση (του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας) δεν συντελείται πριν την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή ανάπλασης ΙΙ».

Τέλος, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν αποδέχεται τον ισχυρισμό του Παναθηναϊκού ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος και περιορίζονται οι αθλητικές δραστηριότητες στα 7,500 τ.μ. και δεν ορίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε λουκέτο στη Θύρα 13, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από τον ΠΑΟ, όσο και από τους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 του Ολυμπιακού.

The post ΣτΕ: Δεν κατεδαφίζεται το γήπεδο στην Αλεξάνδρας πριν την οικοδόμηση νέου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα