Κουμουτσάκος: Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης

20:08 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις δηλώσεις του Κώστα Χατζηδάκη για τις τηλεοπτικές άδειες, σε δηλώσεις προχώρησε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «Η αυταρχική αυτή ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη».

Οι δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου:

«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα των

τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, ανέδειξε το θεσμικό ατόπημα της αφαίρεσης σημαντικών αρμοδιοτήτων και την εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της Κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργού Επικρατείας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από το νόμο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην διαθέτει επαρκή αρμοδιότητα και δυνατότητα, ώστε ανεξάρτητα να αποφασίζει για τις αδειοδοτήσεις.

Η αυταρχική αυτή ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη.

Η λύση είναι στα χέρια της Κυβέρνησης: Τροποποίηση του προβληματικού υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στο συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και του Κράτους Δικαίου».

Σημειώνεται πως η τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ, από 7 σε 9, υπερψηφίσθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Αν συναινέσει η Ν.Δ., η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση»,σημείωνε ο Νίκος Παππάς λίγο πριν την Ολομέλεια της Βουλής.

The post Κουμουτσάκος: Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα