Επαναφορά του Grexit από τον Σόιμπλε;

19:27 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σκοπό να επαναφέρει το θέμα του Grexit με αφορμή το προσφυγικό.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας, η στάση της Καγκελαρίου στο προσφυγικό και οι πιέσεις που δέχεται, δεν θα της επιτρέψουν να ζητήσει με την ίδια ευκολία την στήριξη των βουλευτών για μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα,

εάν τελικά ελληνική Κυβέρνηση και ΔΝΤ δεν συμφωνήσουν.

Για τον Σόιμπλε, η Ελλάδα είναι ένα αδύναμο σημείο τόσο για την νομισματική ένωση όσο και για τη φύλαξη των συνόρων.

Στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Νταβός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να πείσει τους εταίρους κατά τις συναντήσεις του για τις προσπάθειες που έχουν γίνει από ελληνικής μεριάς και για την εκταμίευση των δανείων, χωρίς όμως να τεθεί και πάλι το ζήτημα της έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφωνίες Ελλάδας και ΔΝΤ;

Το ασφαλιστικό αλλά και η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών στοιχείων.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού προκειμένου να εξοικονομηθεί μέχρι και το 5% του ΑΕΠ, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί έλεγχος του χρέους.

Η ηρεμία όμως που επικρατεί αυτό το διάστημα σχετικά με το ελληνικό χρέος, θα σταματήσει εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατορθώσει να πείσει τους πιστωτές και ειδικά την Γερμανία.

Το δημοσίευμα, τέλος, αναφέρεται στις δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως πλέον γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατό να το ξεφορτωθούν, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για παράκαμψή του.

The post Επαναφορά του Grexit από τον Σόιμπλε; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα