Το ΣτΕ ακυρώνει τον Σκουρλέτη

19:40 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Με μία απόφαση το ΣτΕ ακυρώνει τον Σκουρλέτη και την απόφαση για τα μεταλλεία στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, η απόφασή (217/2016) της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την ανάκληση των τεχνικών αδειών στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Παράλληλα, με την απόφαση 218/2016 της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργήθηκε η δίκη επί της αιτήσεως ακυρώσεως του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και λοιπών κατά

της αποφάσεως ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/1854/ 19.8.2015 του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την ακύρωση της πράξεως αυτής με την απόφαση 217/2016 της Ολομελείας του Δικαστηρίου επί αιτήσεως ακυρώσεως της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Να θυμίσουμε πως είχε υπογραφεί απόφαση με την οποία γινόταν ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, απόφαση η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πώς αντιδρά το υπουργείο Περιβάλλοντος;

«Με τη σημερινή απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν εξέτασε εκ νέου επί της ουσίας το ζήτημα της προσήκουσας ή μη εκπλήρωσης του όρου περί επιτόπιας ημιβιομηχανικής δοκιμής, αλλά θεώρησε ότι δεσμεύεται από τις σχετικές κρίσεις της υπ’ αριθ. 3191/2015 απόφασης του Ε’ Τμήματος με την οποία είχε ακυρωθεί η από 28..4.2015 απόφαση του τότε υπουργού και είχε αναπεμφθεί η υπόθεση στη Διοίκηση για νέα κρίση.

Σεβόμενο πάντοτε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης το Υπουργείο θα μελετήσει το σκεπτικό και της νέας απόφασης και θα κινηθεί αυστηρά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων στο έργο και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν άλλωστε αυτοί οι γνώμονες που υπαγόρευσαν όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές του σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Νέα Δημοκρατία: «Η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές»

«Σήμερα, το ΣτΕ ακυρώνει οριστικά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη και της Κυβέρνησης να σταματήσουν το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποχρεούται να σεβαστεί, επιτέλους, τη νομιμότητα, να εγκαταλείψει τις κομματικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις και εμμονές και να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία των μεταλλείων».

The post Το ΣτΕ ακυρώνει τον Σκουρλέτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα