Σταμάτα να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου για αυτά τα πράγματα

15:42 2/8/2019 - Πηγή: iPop

Νιώθεις ενοχές για πράγματα που κάνεις ή σκέφτεσαι; Μάλλον δεν θα έπρεπε! Μερικές φορές είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου και αυτό δεν σε βοηθά στην καθημερινότητά σου. 

Αν νιώθεις ενοχές για τη ζωή που ζεις, μην ξεχνάς πως κανένας δεν κάνει την τέλεια ζωή. Όταν μιλάμε με τους φίλους μας ή scrollαρουμε στα social media τότε συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τη ζωή κάποιου άλλου.

Νιώθεις ενοχές για τα πράγματα που κάνεις και θεωρείς πως πρέπει να απολογηθείς για αυτούς. Τώρα μήπως έχει φτάσει η ώρα να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου και

να σταματήσεις να νιώθεις άσχημα;

Σταμάτα να νιώθεις ενοχές για…Την καριέρα σου

Όσο πιο ασυνήθιστη και λιγότερο μισθό σου δίνει η δουλειά σου, τόσο άσχημα νιώθεις για τις επιλογές σου. Αμφισβητείς τον εαυτό σου περισσότερο αν έχεις τα προσόντα για πιο σταθερές θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς, αλλά επέλεξες μια διαφορετική καριέρα.

Αν είσαι εσύ ευχαριστημένος με τη δουλειά σου, τότε γιατί ανησυχείς;

PixabayΈλλειψη ικανοτήτων

Μπορεί να νιώθεις ότι υστερείς σε κάτι ή να νιώθεις υποτιμημένος σε κάτι λόγω έλλειψης ικανότητας. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα για αυτό. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε αν δεν είσαι κακός σε κάτι, θα είσαι καλός σε κάτι άλλο. Μπορεί τα δυνατά σου σημεία να βρίσκονται αλλού και σε αυτά θα πρέπει να επενδύσεις.

Τον χρόνο για τον εαυτό σου

Σε έναν busy κόσμο μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Αν είσαι μητέρα μπορεί να νιώθεις ακόμη χειρότερα αν βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Η αλήθεια είναι πως όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, να μας περιποιηθούμε… να μας αγκαλιάσουμε. Χωρίς τύψεις κι ενοχές.

Photo: Unsplash/Jeremy BishopΤους φίλους και τους συντρόφους

Μπορείς να έχεις έναν σύντροφο ή φίλους στη ζωή σου που οι άλλοι να θεωρούν πως δεν είναι αρκετά καλοί για σένα. Αλλά αν σου φέρονται καλά τότε δεν σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, αν θεωρούνται cool ή όχι ή αν δεν είναι αρκετά καλοί.

Πρέπει απλά να είσαι ευγνώμων που υπάρχουν μερικοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που σε νοιάζονται.

Την καταγωγή

Αν ντρέπεσαι για το παρελθόν σου τότε είναι απίθανο να μπορείς να εκτιμήσεις το παρόν σου και να ανυπομονείς για το μέλλον. Με το να αποδέχεσαι το παρελθόν σου ως ένα γεγονός που έχει σχηματίσει αυτό που είσαι, είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

Τα ενδιαφέροντα που έχεις

Τα ενδιαφέροντα του καθενός μπορεί να διαφέρουν κι εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά να τα κρίνουμε. Αν απολαμβάνεις το διάβασμα ή να παρτάρεις σε ένα club ή να ράβεις τότε θα πρέπει να νιώθεις περήφανος για αυτό.

Δεν ενοχλείς κανέναν και δεν πληγώνεις κανέναν.

Τα συναισθήματά σου

Το να είσαι ενήλικας δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Δεν είσαι ρομπότ, εκφράζεις τα συναισθήματά σου, μπορείς να βάλεις τα κλάματα με μια ταινία ή επειδή κάτι σκέφτηκες.

Δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα επειδή εκφράζεσαι. Θα εκφράζεσαι όπως θέλεις και όπως νιώθεις εσύ καλύτερα.

Photo: unsplash/pawel szvmanski

Το άρθρο Σταμάτα να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου για αυτά τα πράγματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα