Πώς «συμπεριφέρονται» τα μεγάλα κτίρια της Αθήνας με τον καύσωνα; | Video

13:13 2/8/2019 - Πηγή: iPop
| Video

Ένα video για τον καύσωνα στην Αθήνα από τους Up Drones δείχνει πώς «συμπεριφέρονται» τα μεγάλα κτίρια με την αφόρητη ζέστη. 

Ένα video για τον καύσωνα στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τη λεωφόρο Κηφισίας μας δείχνει πώς περνά ο καύσωνας και ποια κτίρια «συμπεριφέρονται» καλύτερα.

Όπως

φαίνεται στο video την καλύτερη συμπεριφορά επέδειξαν το μέγαρο του ΟΤΕ όπου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε στο θερμικό αποτύπωμα τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά και το MALL όπου παρόλο την γυάλινη οροφή του και σε αυτό η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Με αφορμή, λοιπόν, τον ντόρο που γίνεται σχετικά με τους ουρανοξύστες που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό η ομάδα Up Drones έκανε μια πειραματική πτήση στα γυάλινα κτίρια γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας για να δει την «συμπεριφορά τους» κάτω από τον καυτό ήλιο.

Την καλύτερη συμπεριφορά επέδειξαν το μέγαρο του ΟΤΕ όπου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε στο θερμικό αποτύπωμα τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά και το MALL όπου παρόλο την γυάλινη οροφή του και σε αυτό η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πάμε τώρα στα καυτά. Κλασικά το οδόστρωμα για άλλη μια φορά μας έδωσε υψηλές θερμοκρασίες περίπου 60 βαθμών Κελσίου καθώς και οι μονάδες κλιματισμού στης ταράτσες όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Πάνε τώρα και στα πολύ καυτά. Το Atrina όπου είναι και το τρίτο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα ενώ από την βορεινή πλευρά του μας έδωσε θερμοκρασίες περίπου 35 βαθμών Κελσίου όταν κατευθυνθήκαμε στην νότια πλευρά του η θερμοκρασία έφτασε και ξεπέρασε τους 75 βαθμούς Κελσίου, μετατρέποντας το σε μια γιγάντια θερμάστρα.

Το άρθρο Πώς «συμπεριφέρονται» τα μεγάλα κτίρια της Αθήνας με τον καύσωνα; | Video εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα