Σε ποια ηλικία σταματούν τα σκυλιά να μεγαλώνουν;

17:37 21/10/2019 - Πηγή: iPop

Σίγουρα θα σου έχει γεννηθεί κι εσένα αυτή η απορία: Πότε σταματά ο σκύλος να μεγαλώνει; Σε ποια ηλικία σταματά η ανάπτυξή του; Ναι, υπάρχει απάντηση. 

Πολλές φορές ούτε ο κτηνίατρος δεν μπορεί να είναι βέβαιος και να σου απαντήσει με σιγουριά πότε σταματά ο σκύλος να μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί εξαρτάται από τη ράτσα του σκύλου αλλά και τα γονίδιά του.

Η γενετική είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που επηρεάζει

τον ρυθμό ανάπτυξης, λένε οι κτηνίατροι ενώ σίγουρα υπάρχει μια εκτίμηση αναλόγως τη ράτσα αλλά και το μέγεθος των γονέων.

Παράλληλα, μια έρευνα αναφέρει πως στα μεγάλα σκυλιά η ανάπτυξη μπορεί να επηρεαστεί από τη στείρωση. Η στείρωση επηρεάζει και τα μικρά σκυλιά αλλά ελάχιστα.

Πράγματα που αγαπά ο σκύλος σου και δεν έχεις ιδέα!

Photo: reshot.com/Shane CookΠότε σταματά ο σκύλος να μεγαλώνει αναλόγως την ράτσα;

Λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τη φυλή του σκύλου, μπορούμε να εξάγουμε μερικά συμπεράσματα και να προχωρήσουμε σε ορισμένες εκτιμήσεις.

Είναι ασφαλές να πούμε, λοιπόν, πως τα μικρά σκυλιά, όπως τα Chihuahuas, φτάνουν στο τελικό τους μέγεθος μετά από 10 με 12 μήνες.

Μικρά-Μεσαία σκυλιά, όπως Toy Poodles, Beagles, Miniature Schnauzers, ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους μέσα σε 12 με 15 μήνες και φτάνουν στο συνολικό και τελικό τους βάρος περίπου στους 18 μήνες.

Μεσαία-μεγάλα σκυλιά, όπως Collies, Labrador Retrievers, Boxers, αναπτύσσονται γύρω στους 18 μήνες και αποκτούν το τελικό τους βάρος στα 2 περίπου χρόνια.

Μεγάλα σκυλιά, όπως Great Danes, Mastiffs, ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν το συνολικό τους βάρος σε τρία χρόνια, ενώ αναπτύσσονται συνολικά στους 18 μήνες.

reshot/rotund perfect

Ένας καλός δείκτης για τα τεράστια σκυλιά είναι το μέγεθος των ποδιών τους. Όταν είναι κουτάβια, οι μεγάλες φυλές φαίνεται να έχουν υπερβολικά μεγάλα πόδια που φαίνονται δυσανάλογα προς το υπόλοιπο σώμα. Ωστόσο, μετά την πλήρη «ανάπτυξη» , το μέγεθος θα είναι αναλογικό.

Ενώ το «χρονοδιάγραμμα» ποικίλλει ανάλογα με κάθε κατοικίδιο, τα παραπάνω ίσως σε βοηθήσουν να εκτιμήσεις τον χρόνο της πλήρους ανάπτυξης στον σκύλο σου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο

Το άρθρο Σε ποια ηλικία σταματούν τα σκυλιά να μεγαλώνουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα