Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια

16:30 6/7/2019 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια, λίγες ώρες μετά την πλήρη αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές: Τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης γίνεται προκειμένου

να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, αλλά και να διαχειριστούν οι συνέπειες που προκλήθηκαν απ’ τις καταστροφικές δασικές φωτιές που σημειώθηκαν σ’ αυτές τις περιοχές.

❗️Κήρυξη περιοχών της Εύβοιας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας @Regionofsterea @pyrosvestiki
Δες περισσότερα ▶️ https://t.co/ijvZQaynYG pic.twitter.com/f4NFe7OiS3

Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 6, 2019

Σημειώνεται ότι τα μέτωπα της φωτιάς παρουσίασαν ύφεση, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες και χάρη στο γεγονός ότι είχε πέσει η ένταση των ανέμων.

Παράλληλα, στα σπίτια τους επιστρέφουν και οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, Γιώργο Κωστόπουλο «αυτή την στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες τις οποίες προσπαθεί να ελέγξει η Πυροσβεστική από εδάφους και αέρος».

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς επίσης και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο σημείο για την αντιμετώπιση πιθανών αναπνευστικών προβλημάτων των κατοίκων. Σε ετοιμότητα είναι και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν στα Μανίκια, Πυργί και Άγιος Γεώργιος, ενώ την Παρασκευή ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Τραχήλι.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια, επιχείρησαν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ συμβάλλουν ακόμη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Το άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα